Plintant koronavirusui „Mantinga“ nelieka abejinga: remia ligonines, patikros punktus, nevyriausybines organizacijas

Kovojant su koronaviruso plitimu Lietuvos medikams itin trūksta apsaugos priemonių, tad įvairiomis iniciatyvomis jiems padėti imasi socialiai atsakingas verslas. Vienas jų – šaldytų duonos gaminių ir užkandžių gamintoja „Mantinga“. Įmonė įsitikinusi, jog šiuo sudėtingu laikotarpiu verslas turi pasirūpinti ne tik darbuotojų saugumu ar garantijų išsaugojimu, bet ir pagalba kitiems.

Į pagalbą medikams ir patiriantiems nepriteklių

 „Lietuvai susidūrus su iki šiol neregėta COVID-19 viruso grėsme, turime susitelkti. Tokių ekstremalių situacijų metu kiekviena verslo įmonė, kuri yra pajėgi, turėtų prisidėti prie visuomenės gerovės, o šiuo atveju mūsų visų pagalba reikalinga medikams ir nepriteklių patiriantiems žmonėms. Dabartinė situacija rodo, kad gydymo įstaigose labai trūksta apsaugos bei higienos priemonių, todėl įvertinome savo galimybes ir nusprendėme, jog esame pajėgūs joms padėti. Iki šiol paramai skyrėme virš 40 tūkst. eurų“, – sako „Mantinga“ generalinis direktorius Mantas Agentas.

Prasidėjus karantinui ir nevaldomam koronaviruso plitimui „Mantinga“ medicinos įstaigoms skyrė toną dezinfekcinio skysčio, daugiau nei 5000 tūkst. vienetų apsaugos priemonių, Marijampolės mobiliame patikros punkte dirbantys savanoriai bei medikai vaišinami įmonės gaminiais. Nuo epidemijos paskelbimo įmonė taip pat prisideda prie Karštosios koronaviruso linijos savanorių maitinimo, atliepė į Lietuvos pramonininkų konfederacijos prašymą prisidėti prie medikams reikalingų priemonių pirkimo.

„Parama – tai kaip pilietinė pagalba tiems, kam to labiausiai reikia. Verslas turi prisidėti ir padėti, kad būtume pakankamai stiprūs nugalėti šią kovą su nematomu priešu, – įsitikinęs „Mantinga“ valdybos pirmininkas Klemencas Agentas, teigiantis, jog „Mantingos“ įmonė ilgus metus yra ne tik socialiai atsakingas darbdavys, bet ir aktyvus visuomenės narys. – Nuolat bendradarbiaujame su „Maisto banku“, kuriam tiekiame savo produkciją. Šiuo sunku laikotarpiu padedame jam ir finansiškai, kad visa produkcija pasiektų pažeidžiamiausią mūsų visuomenės dalį.“ 

Džiaugiasi apsuptu rūpesčiu

„Maisto banko“  komunikacijos vadovė Miglė Petronytė teigia, jog „Mantinga“ – viena pastoviausių jų organizacijos rėmėjų. Jų draugystė tęsiasi jau daugiau nei septynerius metus. „Esame be galo dėkingi, kad visą šį laikotarpį, bent kartą savaitėje, nepasiturinčius pasiekia iš „Mantingos“ gauti duonos ar kitokie gardūs kepiniai.  Ši įmonė nepamiršo ir sunkiai dirbančių mūsų savanorių, kuriuos pertraukėlių metu vaišina užkandžiais. Taip pat karantino laikotarpiu jų skirta finansinė parama leis lengviau pasiekti ligotus, garbingo amžiaus asmenis, kuriuos susiklosčiusi situacija visiškai įkalino namuose“, – sako M. Petronytė. 

Koronaviruso židiniu tapusios Marijampolės ligoninės ryšių su visuomene specialistė Virginija Tulevičiūtė teigia, jog šiuo įtemptu laikotarpiu jaučia didelį palaikymą iš ilgamečių partnerių. „Norisi „Mantingai“ tik dėkoti už begalinį rūpestį. Operatyviai suteikta pagalba apsaugos priemonėmis ligoninės medikams leidžia užtikrinti nenutrūkstamą pagalbą sergantiems. Dabar galime tinkamai apsaugoti visus, kovojančius su viruso protrūkiu“, – teigia V. Tulevičiūtė.

Jai antrina ir Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties, besirūpinančios karštosios koronaviruso linijos veikla, vyriausioji personalo specialistė Dalia Adomaitienė. „Už tai, kad galėtume nepertraukiamai dirbti, palaikyti energiją ir pamaitinti į koronaviruso karštąją liniją susirinkusius savanorius bei visus Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos darbuotojus, esame dėkingi „Mantingai“. Norisi garsiai džiaugtis verslais, iš kurių kiti turėtų imti pavyzdį, kaip elgtis ekstremaliose situacijose“, – teigia D. Adomaitienė.

Pasirūpino ir savo darbuotojų šeimomis 

Prieš didžiąsias pavasario šventes „Mantinga“ siekia ne tik apsaugoti 1850 įmonių grupėje dirbančių darbuotojų sveikatą, aprūpindama juos visomis apsaugos priemonėmis darbo metu, bet ir prisimindama darbuotojų šeimas. „Sukomplektavome visiems darbuotojams vadinamuosius COVID-19 rinkinius, kuriuos sudaro dezinfekcinis skystis, vienkartinės veido kaukės ir apsauginiai veido plastiko skydeliai. Juos išdalinome kiekvienam darbuotojai siekdami jų šeimos gerovės ir saugumo, – teigia „Mantinga“ generalinis direktorius Mantas Agentas. – Bendraudami su tiekėjais nupirkome pakankamą kiekį apsaugos priemonių su mintimi naudoti jas ne tik darbuotojų reikmėms, bet ir visiems žmonėms, kurie kreipsis pagalbos.“

Parašykite komentarą