Lietuvos Respublikos Prezidentas šventų Velykų proga pasveikino Popiežių Pranciškų

Šventų Velykų rytą Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Popiežių Pranciškų su Prisikėlimo švente ir palinkėjo tvirtybės jo tarnystėje viso pasaulio katalikams.

Prezidentas laiške Popiežiui Pranciškui akcentavo, kad šias šventas Velykas Lietuva ir visas pasaulis pasitinka kitaip – jausdami nerimą dėl ateities ir mąstydami apie neišvengiamai ateinantį naują gyvenimo etapą, kuriam būtinas Popiežiaus padrąsinimas.

„Staiga mes, lietuviai, Popiežiaus Pijaus XII žodžiais, katalikybės šiaurinio avanposto žmonės, ir visas pasaulis susidūrėme su nematomu ir nesuprantamu iššūkiu – pandemija, kuri per vieną akimirką pakeitė daugelio žmonių gyvenimus, sujaukė buvusias tvarkas ir mintis. Jau tampa akivaizdu, kad po neabejotinos pergalės prieš pandemiją turėsime sukurti kitą pasaulio tvarkos sąrangą, kurioje būsime priversti remtis universaliomis, patikrintomis vertybėmis“, – sveikinimo laiške rašo šalies vadovas.

Prezidentas padėkojo Popiežiui už jo nuoširdų raginimą viso pasaulio žmonėms neišduoti to, kam buvome sukurti, neišsižadėti amžinųjų vertybių, turėti vilties ir siekti, kad po krizės taptume stipresni dvasia ir teisingesni. Šalies vadovas siunčia Popiežiui nuoširdžius sveikinimus, savo maldą ir Lietuvos žmonių pagarbą.

Parašykite komentarą