Mokyklos, vykdančios priešmokyklinį ir pradinį ugdymą, kviečiamos dalyvauti projekte finansiniam raštingumui stiprinti

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir organizacija „Lietuvos Junior Achievement“ skelbia mokyklų atranką ir kviečia dalyvauti bandomajame projekte finansiniam raštingumui stiprinti. Pretenduoti iki gegužės 25 d. gali mokyklos, vykdančios priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas.

„Būti finansiškai raštingam – vadinasi, gebėti atsakingai valdyti savo finansus, priimti tinkamus sprendimus net ir rizikingoje situacijoje, mokėti planuoti ir suprasti, kaip veikia ekonomikos dėsniai, kiek daug reikia mokytis, dirbti ir dalintis, kad būtų sukurta asmeninė ir šalies gerovė. Daugumoje pasaulio šalių, taip pat ir Lietuvoje, įtraukiant ir tėvus, vaikai nuo mažens jiems suprantama kalba mokomi finansinio raštingumo. Mes visada  džiaugiamės ir kitomis iniciatyvomis, ateinančiomis į ugdymo procesą, ypač „Lietuvos Junior Achievement“. Ši organizacija pasaulio jaunimą verslumo moko nuo 1919, o Lietuvoje prie mokinių ir vaikų finansinio raštingumo ugdymo prisideda 27 metus“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Į projektą ketinama atrinkti 10 ugdymo įstaigų. Jų komandos dalyvaus mokymuose, kituose renginiuose apie finansinį raštingumą. Projektas skirtas mokytojas, mokiniams, įtraukia visą bendruomenę. Per projektą vaikai mokysis planuoti, analizuoti, skirstyti finansus, prisiimti asmeninę atsakomybę. Projektą užbaigs finansinio raštingumo mugė.

Atrenkant mokyklas bus atsižvelgiama į tai, ar mokykla motyvuota dalyvauti projekte, kokia mokytojų patirtis ugdyti finansinį raštingumą, ar mokykla gebėtų sutelkti komandą, ar steigėjas pritaria, kad mokykla dalyvautų, ir pan. Prioritetas teikiamas tautinių mažumų mokykloms.

Tai antrasis bandomasis projektas finansiniam mokinių raštingumui sustiprinti. Projektas prasidės šių metų rugsėjo 1 d. Per projektą metus laiko bus išbandoma „Junior Achievement“ pritaikyta ir finansiniam raštingumui stiprinti skirta programa „Aš pats“.

Atrinktų mokyklų sąrašas bus paskelbtas birželio 2 d. „Lietuvos Junior Achievement“ interneto puslapyje www.lja.lt.

Jei kiltų klausimų, reikėtų kreiptis į „Lietuvos Junior Achievement“ el. paštu jurate@lja.lt arba skambinti tel.: 8 650 64 466, (8 5) 261 64 13.

Paraiškos forma. 

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos

Komunikacijos skyrius

El. paštas info@smm.lt

Parašykite komentarą