Pirma diena parduotuvėms atnaujinant darbą „Akropoliuose“ buvo rami ir nuosaiki

Palaipsniui atnaujinant parduotuvių darbą prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose pirma darbo diena buvo rami, lankytojų dienos srautas buvo nuosaikus ir sudarė mažiau nei pusę prieš karantiną įprasto dienos srauto. Lankytojams laikantis saugaus atstumo bei higienos taisyklių, incidentų ar nesusipratimų nebuvo užfiksuota.

„Vakar diena, pirmoji kai parduotuvės „Akropoliuose“ pradėjo atnaujinti darbą, buvo rami.  Tai nulėmė dvi priežastys: žmonės rimtai ir atsakingai vertina esamą situaciją ir be reikalo stengiasi nesilankyti viešosiose vietose. Be to, prekybos centruose „Akropolis“ parduotuvės veiklą atnaujina laipsniškai, planuojame, kad visos parduotuvės dirbs nuo šio šeštadienio“,  – sako „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Jo teigimu, prekybos centruose žmonių eilių ar susibūrimų vakar nebuvo, automobilių eismas ir parkavimas šalia prekybos centrų taip pat vyko sklandžiai.  

„Džiaugiamės, kad mūsų klientai elgiasi išties sąmoningai ir laikosi instrukcijų, kurios pasitinka dar prieš įžengiant pro prekybos centro duris. Turėdami galimybę atvykti apsipirkti ar reikalingas paslaugas gauti gyvai, lankytojai laikosi taisyklių: dėvi apsaugines veido kaukes, laikosi saugaus atstumo vienas nuo kito, atvyksta po vieną ar po du, dažnai dezinfekuoja rankas. Suprantama, kad užtikrinti saugumą galime tik bendromis pastangomis, tad dėkojame lankytojams už atsakingumą. Dedame visas pastangas, kad sklandžiai dirbtume ir toliau, o lankytojams būtų užtikrintas maksimalus saugumas“, – teigia jis.

„Akropoliuose“ bendrosios erdvės ir dažniausiai liečiami paviršiai yra periodiškai valomi naudojant dezinfekcines priemones, visu pajėgumu veikia ventiliacinės sistemos. Sužymėti atstumai ir laukimo vietos, taip pat išskirstyti suoliukai alėjose užtikrina, kad žmonės laikytųsi saugaus atstumo ir nesibūriuotų. Taip pat kiekvieną dieną itin atidžiai stebima visų „Akropoliuose“ dirbančių žmonių sveikatos būklė.

Į „Akropolius“ įleidžiami tik veido kaukes dėvintys lankytojai, kuriems nuolat transliuojami pranešimai, primenantys apie saugaus atstumo laikymąsi, būtinybę dėvėti kaukes ir raginimą dažniau naudoti dezinfekcinį skystį – jo yra prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrą bei šalia sanitarinių zonų. Jei lankytojų srautas smarkiai išaugtų, prekybos centrai yra pasiruošę jį riboti, tačiau tikimasi, kad to neprireiks ir visi „Akropolių“ lankytojai be apribojimų galės ramiai, saugiai ir greitai apsipirkti.

Nuo balandžio 23 d. iki karantino pabaigos arba atskiro pranešimo visuose trijuose „Akropoliuose“ parduotuvės dirba nuo 10 iki 20 val., šiek tiek trumpiau nei buvo įprasta anksčiau. „Maxima“ veikia nuo 8 iki 21 val., „Eurovaistinė“ nuo 9 iki 20 val., „Ermitažas“ Vilniuje dirba nuo 9 iki 21 val. Veiklą atnaujinant vis daugiau prekybos vietų, aktualią informaciją apie veikiančias parduotuves bei paslaugų teikimo vietas ir jų darbo laikus galima rasti čia: www.akropolis.lt  

Vadovaujantis LR Vyriausybės nutarimu, nuo balandžio 27 d. klientus galės aptarnauti tie restoranai ir kavinės, kurie turi lauko erdves. Kino centrai „Forum Cinemas“, „Akropolio ledo“ arenos ir kiti pramogų operatoriai veiklą atnaujins gavus tam leidimą.

Parašykite komentarą