Vilnius medikams jų dienos proga skiria 0,4 mln. eurų dovanų

Medicinos darbuotojų dienos proga Vilnius visiems 16-ai tūkstančių Vilniuje dirbančių medikų dovanoja po 25 eurų vertės Vilniaus dovanų kortelę. Šią sumą medikai galės išleisti sostinės kultūros įstaigose arba viešojo maitinimo vietose, tokiu būdu prisidėdami ir prie Vilniaus gyvybės išsaugojimo pandemijos metu. 

„Neeilinėje situacijoje dirbančių herojų padėkai būtini nestandartiniai sprendimai. Atsidėkodami už jų darbą gelbstint gyvybes, mes medikams norime pasiūlyti kitą, malonesnę, atsakomybę – savo pasirinkimu prisidėti prie Vilniaus kultūros ir viešojo maitinimo įstaigų gelbėjimo. Tikiuosi, tai bus maža padėka už milžinišką darbą, kuris jau padarytas, ir kuris dar laukia“, – teigė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. 

Šioms dovanoms Vilniaus miesto savivaldybė paskirs 400 tūkst. eurų.

„Ši suma artimiausiu metu medikų pagalba įsilies į miesto ekosistemą ir, tikiuosi, tai bus dar vienas medikų žygdarbis“, – sakė R. Šimašius.

Dovanų kortelę „Vilnius myli medikus“ per artimiausias savaites gaus visi Vilniuje dirbantys medikai – ir savivaldybei, ir Sveikatos apsaugos ministerijai priklausančių, ir privačiam sektoriui priklausančių sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, kurių iš viso skaičiuojama 16 084. Didžiausia dalis Vilniaus medikų dirba Santaros klinikose – 6361.

Medikų dienos proga sostinę taip pat papuošė trys instaliacijos „Mes kartu“, vaizduojančios Vilniaus padėką ir meilę medikams.

„Man, kuruojančiai medicinos sritį sostinėje, buvo labai svarbu, kad savivaldybė šią dieną padėkotų kiekvienam medicinos darbuotojui, gelbstinčiam žmonių gyvybes, neskaičiuojančiam darbo valandų, nepaisančiam savo interesų, ir ši padėka išsiliejo ne žodžiais, o vizualia kompozicija, kuri, manau, suprantama kiekvienam vilniečiui ar sostinės svečiui. Vilnius myli Jus, gerbiami mūsų medikai“, – sakė Vilniaus miesto mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Siekdama apsaugoti medikus, Vilniaus miesto savivaldybė karantino pradžioje sukūrė „Gyvybės langelį medikams“, į kurį vilniečiai atnešė net 30 tūkst. įvairių asmeninės apsaugos priemonių. Savivaldybė skaičiuoja, kad nuo karantino pradžios į medikams skirtų apsaugos priemonių pirkimą jau investavo daugiau nei 10 mln. eurų.

Parašykite komentarą