Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai gali teikti paraiškas Fulbright mainų programai

JAV ambasada Lietuvoje primena, kad aukštųjų mokyklų absolventai gali teikti paraiškas prestižinei Fulbright stipendijai gauti.  Pagal šią JAV Valstybės departamento finansuojamą programą gabiems Lietuvos studentams suteikiama galimybė vienerius mokslo metus studijuoti pasirinktą studijų programą JAV universitete.

Ribotas Fulbright stipendijų skaičius kasmet skiriamas bakalauro ar magistro laipsnį įgijusiems studentams.  Antrosios ir trečiosios studijų pakopų studentams skirtos mainų programos (angl. Fulbright Graduate Student Program) paraiškų teikimo terminas – š.m. gegužės 15 d.

Norintys pretenduoti gauti stipendiją studentai privalo atitikti šiuos kriterijus: turėti Lietuvos pilietybę; paraiškos teikimo ir dokumentų tvarkymo metu dirbti, studijuoti ar gyventi Lietuvoje; per pastaruosius penkerius metus nebūti turėjus akademinės patirties ar dalyvavus mainų programose Jungtinėse Valstijose;  būti įgijus bakalauro ar magistro laipsnį; būti aiškiai apsibrėžus studijų ir karjeros tikslus; demonstruoti puikius studijų rezultatus; puikiai išmanyti anglų kalbą, ypač pasirinktoje mokslų disciplinoje.

Teikiant internetinę paraišką, joje turi būti šie dokumentai:

  • Trys rekomendaciniai laiškai;
  • Bakalauro ar magistro diplomo kopija (jei yra) arba sesijų rezultatai;
  • Anglų kalbos mokėjimą patvirtinantys dokumentai (TOEFL/IELTS egzaminų rezultatų kopija, jei yra);

Paraiškos teikimo formą rasite čia:  https://apply.iie.org/ffsp2021

Daugiau informacijos apie Fulbright programą:  https://us.fulbrightonline.org/

Kilus klausimų dėl programos ar dokumentų teikimo, prašome kreiptis į JAV ambasados Lietuvoje mainų programų koordinatorę Rasą Baukuvienę:  BaukuvieneR@state.gov

Parašykite komentarą