Susisiekimo ministerija baigė geležinkelio elektrifikavimo projektų auditą ir jo ataskaitą pateikė institucijoms

Susisiekimo ministerija, atlikusi geležinkelio elektrifikavimo projektų vidaus auditą ir išnagrinėjusi audito metu nustatytus faktus, šio audito ataskaitą teikia susipažinti ir įvertinti valstybės institucijoms.

Audito metu buvo tiriamos AB „Lietuvos geležinkeliai“ vykdytos geležinkelio ruožo Kaišiadorys–Klaipėda ir Vilniaus mazgo elektrifikavimo viešųjų pirkimų procedūros bei pasirengimas šiam pirkimui. Auditą inicijavo susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič, atkreipęs dėmesį į tai, kad šis didelės apimties pirkimas nebuvo skaidomas dalimis, o viešųjų pirkimų procedūros vietoj 6 mėnesių užsitęsė iki 2 metų. Dėl ilgai užsitęsusių pirkimo procedūrų padidėjo rizika nesuspėti laiku įgyvendinti šio Europos Sąjungos fondų finansuojamo projekto ir netekti apie 200 mln. eurų ES investicijų.

Audito ataskaita teikiama susipažinti Lietuvos Respublikos Prezidentui, Vyriausybei, Seimo Ekonomikos komitetui, dėl nuomonės pateikimo – Viešųjų pirkimų tarnybai, Konkurencijos tarybai ir Centrinei projektų valdymo agentūrai. Audito ataskaita dėl nustatytų faktų įvertinimo taip pat pateikta Specialiųjų tyrimų tarnybai ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos.

Auditą atliko Susisiekimo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyrius.

Parašykite komentarą