Susisiekimo ministras J. Narkevič lankėsi Vilniaus oro uoste: vykdomas pasiruošimas keleivinių skrydžių atnaujinimui

Ketvirtadienį, gegužės 7 dieną, Susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič lankėsi Vilniaus oro uoste ir vertino, kaip vyksta pasiruošimas pirmiesiems reguliariesiems skrydžiams. Ministrui oro uoste pristatyti veiksmai ir priemonės, kurių bus imamasi, siekiant užtikrinti keleivių ir darbuotojų saugumą, taip pat ir visų oro uosto procesų tęstinumą šiuo laikotarpiu ir ateityje.

Vizito metu ministras taip pat susitiko ir su kovo mėnesio pabaigoje naujai paskirta VĮ Lietuvos oro uosto valdyba, su kuria buvo aptarti ir kiti svarbūs strateginiai klausimai.

Diskutuota dėl itin svarbių darbų – skrydžių atnaujinimo. Įvertintas vykstantis procesas, kokių papildomų priemonių dar turėtų imtis pati įmonė, Susisiekimo ministerija, Vyriausybė ir kitos suinteresuotos šalys.

Šiuo sudėtingu šaliai ir įmonei laikotarpiu buvo aptarti tolimesni įmonės veiklos scenarijai tiek trumpuoju, tiek ilguoju periodu. Ministras akcentavo būtinybę atsakingai spręsti oro uostų darbuotojų socialinio saugumo klausimus. Taip pat diskutuota dėl dividendų už 2019 metus mokėjimo į valstybės biudžetą atšaukimo.

Dėl pandemijos iššūkių lėtėjant šalies ekonomikai, buvo svarstoma, kokiais būdais būtų galima prisidėti prie valstybės ekonomikos skatinimo, aptartas tolimesnis svarbių infrastruktūros projektų plėtojimas visuose trijuose Lietuvos oro uostuose.

Susitikime dalyvavo susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič, viceministras Vladislav Kondratovič, VĮ Lietuvos oro uostų valdybos nariai Arijandas Šliupas, Eglė Čiužaitė, Tadas Vizgirda bei generalinis direktorius Marius Gelžinis, vykdomoji direktorė Laura Joffe ir Finansų departamento direktorė Ramutė Ribinskienė.

Parašykite komentarą