Seimo lankytojų centras gegužės 12 d. vėl atveria duris visuomenei

2020 m. gegužės 11 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Artėjant Lietuvos Respublikos ir Steigiamojo Seimo 100-mečiui ir sušvelnėjus karantino sąlygoms, Seimo lankytojų centras atveria duris pavieniams lankytojams. Nuo gegužės 12 d., antradienio, lankytojai kviečiami užsukti ir apžiūrėti centre veikiančias parodas.

Karantino laikotarpiu lankytojams bus atviros pirmojo aukšto erdvės, išskyrus erdvę, skirtą vaikams.

Gegužės 15 dieną Seimas ir visa Lietuva minės Lietuvos Respublikos šimtmetį. Šią dieną prieš 100 metų į pirmąjį posėdį susirinko Steigiamasis Seimas, kuris ne tik paskelbė Lietuvą demokratine respublika, bet ir padėjo pagrindus pilietinės visuomenės kūrimuisi. Seimo lankytojų centras kviečia aplankyti šiai progai skirtas parodas:

  • „Teisė ir pareiga: Lietuvos Respublikos Seimo rinkimai 1920–1940 m.“ Ši paroda bus eksponuojama gegužės 12 d. – liepos 7 d.;
  • Steigiamojo Seimo 100-mečio proga sukurta atvirukų paroda, kuri lankytojų lauks gegužės 13 d. – liepos 7 d.

Lankytojai taip pat galės susipažinti su buvusių Seimo Pirmininkų palinkėjimais, pasirašytais ant proginių, Steigiamojo Seimo 100-mečiui skirtų atvirukų. 

Be to, lankytojai kviečiami nusifotografuoti ir atminimui turėti nuotrauką pasirinktame istoriniame fone su Steigiamojo Seimo 100-mečio simbolika, taip pat susipažinti su Seimo nariais, naudodamiesi interaktyvia plenarinių posėdžių salę atspindinčia magnetų lenta.

Apsilankyti Seimo lankytojų centre, įsikūrusiame Gedimino pr. 60, galima pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 8 iki 17 val., penktadieniais – nuo 8 iki 15.45 val. Įėjimas laisvas.

Parašykite komentarą