„Maxima“ su Lietuvos gamintojais surėmė pečius – populiarūs lietuviški produktai kainuos pigiau

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ kartu su pusšimčiu didžiųjų Lietuvos gamintojų 15 proc. sumažina net 500 populiarių lietuviškų produktų reguliarias kainas. Norima, kad Lietuvoje gaminama produkcija taptų dar patrauklesnė pirkėjams, o suaktyvėsianti jos paklausa skatintų gamybą – stipriai suktų Lietuvos ekonomikos variklį ir padėtų išsaugoti ar net sukurti naujas darbo vietas. Skaičiuojama, kad pradėta kampanija „Išvien dėl Lietuvos“ kas mėnesį pirkėjams padės sutaupyti per 1,5 milijono eurų.

„Ilgalaikė partnerystė su Lietuvos gamintojais lemia abipusį supratimą ir šiuo sudėtingu laikotarpiu leidžia užsibrėžti Lietuvai svarbų ir naudingą  tikslą – bendromis pastangomis suteikti didesnę naudą pirkėjams ir duoti rimtą pagrindą Lietuvos ekonomikai augti“, – teigia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė, šiandien per nuotolinę konferenciją kartu su didžiaisiais Lietuvos gamintojais pristačiusi lietuviškų produktų kainų mažinimo iniciatyvą.

Pasak V. Drulienės, kartu su savo šalimi užaugę ir drauge daug iššūkių atlaikę verslai yra pakankamai subrendę padėti Lietuvai kuo greičiau atsigauti ir įveikti COVID-19 pandemijos sukeltus ekonominius sunkumus. „Saugoti kitą ir padėti vieni kitiems reikia daug jėgų bei kantrybės, ​o pasirūpinti Lietuva – vienybės“, – įsitikinusi V. Drulienė, „Maximos“ komercijos vadovė.

Į kainų mažinimo kampaniją su „Maxima“ įsitraukė net 50 didžiųjų Lietuvos gamintojų, atrinkta net 500 populiarių lietuviškų produktų ir jau nuo šiandien jų reguliari pardavimo kaina yra sumažinta 15 procentų.

V. Drulienė tikisi, kad kampanija Išvien dėl Lietuvos“ paskatins pirkėjus rinktis lietuviškas prekes ir palaikyti Lietuvos gamintojus, kad jų gamybos apimtys nemažėtų, taip būtų išsaugotos darbo vietos ir to rezultate – greičiau atsigautų Lietuvos ekonomika.

Skaičiuojama, kad perkant „Išvien dėl Lietuvos“ kampanijos prekes per mėnesį bendrai pirkėjai sutaupys daugiau nei 1,5 mln. eurų. Trečdaliu – per 0,5 mln. eurų – prie kampanijos kuriamos naudos pirkėjams prisideda „Maxima“ ir net du trečdalius – 1 mln. eurų – dengia kampanijos partneriai – 50 didžiųjų Lietuvos gamintojų.

Tarp atpiginamų 500 populiarių lietuviškų prekių daugiausia yra pieno produktų ir mėsos gaminių, duonos, sausos bakalėjos prekių, žuvies ir jos produktų, konditerijos ir kulinarijos gaminių, kosmetikos ir higienos priemonių. Dalį piginamų prekių sąrašo sudaro ir „Maximos“ užsakymu gaminami privatūs prekės ženklai. Sumažintų kainų lietuviškų prekių krepšelį parinko patys Lietuvos gamintojais. Šios prekės „Maximos“ parduotuvėse bus žymimos geltonomis etiketėmis ir ženkliuku „Išvien dėl Lietuvos“.

V. Drulienė pastebi, kad lojalūs prekybos tinklo klientai visada vertino lietuviškų produktų asortimentą, o prekių kilmė turi įtakos pirkėjų pasirinkimams. „Sumažintos lietuviškų produktų kainos visiems pirkėjams taps apčiuopiamu palengvinimu ir atkreips dėmesį į tai, kiek daug Lietuvos verslo priklauso nuo kasdienių mūsų visų pasirinkimų“, – teigia „Maximos“ komercijos vadovė V. Drulienė.

Pažymima, kad 15 proc. nuolaida yra skaičiuojama nuo per pastaruosius 3 mėnesius (2020 m. vasario 11 d. – gegužės 11 d. laikotarpiu) galiojusių reguliarių kainų. Taip pat atpigintiems lietuviškiems produktams bus taikomos ir papildomos akcijų nuolaidos.

Dar labiau sumažinusi kainas, iniciatyva „Išvien dėl Lietuvos“ pakeis iki šiol taikytą „Mažos kainos garantiją“. V. Drulienės teigimu, geriausia kaina pirkėjams yra strateginė kryptis, todėl „Maxima“ ir toliau seks situaciją ir stebės kainų pokyčius rinkoje, kad galėtų savo pirkėjams pasiūlyti geriausią kainą.

Lietuvos gamintojų atstovai akcentuoja, kad yra pasiryžę veikti surėmę pečius ir tęsti iniciatyvą, kol jaus vertę populiarinant Lietuvoje pagamintą produkciją, išsaugant darbo vietas įmonėse ir kol lietuviško prekybos tinklo klientai pirks šias prekes, jausdami kampanijos kuriamą vertę.

Kartu su „Maxima“ kampanijoje „Išvien dėl Lietuvos“ dalyvauja: „Arimex“, „Baltic Champs“, „Biovela-Utenos mėsa“, „Cosmoway“, „Daivida“, „Daumantai“, „Dauparų žuvis“, „Desė“, „Domeina“, „Dzūkija“, „Edega“, „Fazer Lietuva“, „Galinta ir partneriai“, „AR Maistas“, „Grigeo“, „Gudobelė“, „Iceco žuvis“, „Kaišiadorių paukštynas“, „Kavos bankas“, „Kėdainių konservų fabrikas“, „Klaipėdos duona“, „Klaipėdos mėsinė“, „Klaipėdos pienas“, „Klingai“, „Krekenavos agrofirma“, „Lesta“, „Norvelita“, „Liūtukas ir Ko“, „Lukšių pieninė“, „Malsena“, „Mantinga“, „Nematekas“, „Pieno žvaigždės“, „Rokiškio pienas“, „Rūta“, „Salpronė“, „Samsonas“, „BIOK“, „Sauda“, „Skinija“, „Švenčionių vaistažolės“, „Švyturys-Utenos alus“, „Arvi kalakutai“, „Ustukių malūnas“, „Vičiūnai“, „Vilkyškių pieninė“, „Vilniaus paukštynas“, „Vilniaus Pergale“, „Volfas Engelman“, „Žemaitijos pienas“.

Apie bendrovę „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia beveik pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Parašykite komentarą