Įsigaliojo įstatymas, nustatantis kompensavimo už bilietus į neįvykusius renginius tvarką

Gegužės 13 d. įsigaliojo įstatymas dėl COVID-19 paskelbto karantino sukeltų pasekmių poveikio vartojimo sutarčių dėl renginių organizavimo paslaugų teikimo vykdymui, numatantis kelias kompensavimo už atšauktus renginius galimybes.

Įstatymo nuostatos taikomos renginių organizavimo sutartims, kurios buvo sudarytos iki šių metų kovo 15 d. įskaitytinai, ir kai renginys turėjo įvykti karantino draudimų laikotarpiu arba praėjus trims mėnesiams po karantino draudimų panaikinimo.

Pagal įstatymo nuostatas dėl karantino metu nustatyto draudimo neįvykus renginiui, paslaugų teikėjas per 30 dienų nuo šio draudimo panaikinimo turi teisę nustatyti vėlesnę renginio datą. Renginys turi įvykti ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo karantino metu nustatyto draudimo panaikinimo. Pakeitus renginio datą paslaugų teikėjas neturi teisės reikalauti iš vartotojo jokių papildomų mokesčių.

Vartotojui nesutinkant su vėlesne renginio data, vartotojas turi ne vėliau kaip per 60 dienų nuo pranešimo apie vėlesnę renginio datą pranešti paslaugų teikėjui apie savo nesutikimą. Tokiu atveju paslaugų teikėjas privalo suteikti vartotojui kuponą, kurio vertė negali būti mažesnė nei už bilietą sumokėtų pinigų suma. Kuponu vartotojas gali apmokėti bilietų į būsimus to paties paslaugų teikėjo organizuojamus renginius kainą arba jos dalį. Nepasinaudojus kuponu per 12 mėnesių, vartotojas turi teisę per 14 dienų nuo kupono galiojimo pabaigos susigrąžinti kupono vertę pinigais.

Pagal įstatymo nuostatas paslaugų teikėjui nesuteikus vartotojui kupono, už bilietą sumokėta suma vartotojui turi būti grąžinta per 14 dienų nuo nustatytos vėlesnės renginio datos. J

Jei vėlesnė renginio data nenustatoma, paslaugų teikėjas privalo grąžinti už bilietą sumokėtus pinigus ne vėliau kaip per 44 dienas nuo karantino metu nustatyto renginių ir susibūrimų draudimo panaikinimo.

Valstybinės vartotojų teisų apsaugos tarnybos parengta Kompensavimo vartotojams už neįvykusius renginius schema

Parašykite komentarą