Leista atnaujinti reguliarius skrydžius į Norvegiją

Vyriausybė pritarė Užsienio reikalų ministerijos siūlymui atnaujinti reguliarius skrydžius į Norvegiją nuo gegužės 25 dienos. Skrydžiai bus vykdomi Oslo, Alesundo, Bergeno ir Torp Sandefjordo kryptimis. Prašymus tokių skrydžių atnaujinimui yra pateikusios AirBaltic ir WizzAir kompanijos.

Nuo gegužės 13 d. jau atnaujintas oro susisiekimas su Frankfurtu (Vokietija). Nuo gegužės 18 d. pradėti reguliarūs kasdieniai skrydžiai (abiem kryptimis) Vilnius–Ryga, nuo gegužės 25 d. – Vilnius–Talinas.

Užsienio reikalų ministerija yra gavusi prašymų atnaujinti reguliarius skrydžius ir kitomis kryptimis. Teikdama siūlymus Vyriausybei dėl galimybių atnaujinti skrydžius kitomis kryptimis, ministerija bendradarbiauja su atsakingomis Lietuvos institucijomis ir tokias galimybes vertina atsižvelgdama į epidemiologinę situaciją bei Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijas. Šiuo metu kitoms skrydžių kryptims leidimai nėra suteikti.

Ketinantiems keliauti asmenims rekomenduojame atsakingai įvertinti galimybes įsigyti bilietus tų skrydžių, kuriems leidimai dar nesuteikti. Taip pat rekomenduojame iš anksto išsiaiškinti, kokius reikalavimus ir apribojimus taiko šalys, į kurias ketinama vykti. Informaciją galima rasti keliauk.urm.lt.

Atkreipiame dėmesį, kad Užsienio reikalų ministerija, atsižvelgdama į PSO paskelbtą koronaviruso pandemiją, į didelį užsikrėtusiųjų skaičių užsienio valstybėse ir jose taikomus judėjimo ir sienų kirtimo suvaržymus, siekiant suvaldyti viruso plitimą, taip pat į Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbtą karantiną, vis dar rekomenduoja atidėti keliones ir karantino laikotarpiu nevykti į užsienio valstybes. Kelionių rekomendacijos kol kas pakeistos tik Latvijai ir Estijai, su kuriomis susitarta panaikinti tam tikrus kelionių pandemijos metu apribojimus.

Parašykite komentarą