Pieno produktų mišinių bendrovė „Litamilk“ investuoja į plėtrą Azijos ir Afrikos šalyse

„Citadele“ bankas suteikė 1,2 milijonų eurų paskolą bendrovei „Litamilk“, kuri gamina aukštos pridėtinės vertės inovatoriškus pieno produktų mišinius. Banko suteiktą paskolą įmonė skirs intensyviai plėtrai Azijos bei Afrikos rinkose. Planuojama plėsti partnerių tinklą bei pristatyti produktus Nigerijoje, Maroke bei Saudo Arabijoje.

„Džiaugiuosi, kad ir šiuo sudėtingu metu yra įmonių, kurios veikia pilnu pajėgumu ir aktyviai plečia savo veiklą. Neabejoju, kad mūsų suteiktas finansavimas padės „Litamilk“ aktyviau plėsti veiklą ir suteiks dar daugiau galimybių vystyti unikalius produktus“, – sako Darius Burdaitis, „Citadele“ Verslo ir mažmeninės bankininkystės vadovas.

Bendrovė „Litamilk“ padeda ledų, šokoladų, konditerijos ir kitiems maisto gamintojams visame pasaulyje rasti geriausius žaliavų pirkimo ir paskirstymo sprendimus. Bendrovės tyrėjų komanda įsigilina į partnerio gaminamų produktų receptūras bei naudojamas žaliavas ir sukuria produktus, kurie leidžia sumažinti perteklinį žaliavų naudojimą, ir taip padidinamas gamybos efektyvumas.

„2019 m. mūsų įmonei buvo spartaus augimo metai. Mūsų komandai, panaudojus naujausias technologijas, pavyko sukurti receptūras, su kuriomis išsiskiriame pasaulinėje rinkoje. Tokių žmonių dėka galime tobulėti ir augti. Taip pat praplėtėme mūsų partnerių, kuriems įrodėme, kad esame patikimi tiekėjai, ratą. Šiandien esame didžiausia tokių specializuotų pieno produktų tiekėja Baltijos šalyse. Neabejoju, kad nauja finansinė injekcija leis mums sustiprinti lyderio poziciją,“ – sako „Litamilk“ generalinė direktorė Kotryna Uleckaitė.

Daugiau nei 90% „Litamilk“ gaminamų produktų yra eksportuojama į Afrikos šalis, Azijos regioną, Okeaniją, Afriką, Arabų šalis. 2019 m. „Litamilk“ pajamos buvo 74% didesnės nei 2018-aisiais ir sudarė 20,8 mln. eur. 

Apie „Citadele“ banką

„Citadelemisija yra modernizuoti bankų sritį ir suteikti klientams bei verslui visame Baltijos regione daugiau galimybių. Mūsų tikslas yra tapti čempionu tarp Baltijos bankų.

Kartu su klasikinėmis bankininkystės paslaugomis Citadelesavo klientams siūlo daugybę naujausios kartos finansinėmis technologijomis pagrįstų paslaugų: pradedant modernia mobiliąja programa, bekontakčiais atsiskaitymais ir flashmokėjimais, ir baigiant, kaip pirmasis bankas Baltijos šalyse, siūlo atidaryti sąskaitą asmenuke ir mokėti mobiliųjų telefonų numeriais.

„Citadeleyra trečias pagal dydį bankas Latvijoje pagal klientų skaičių. Citadelegrupė yra valdoma iš Latvijos. Jos dukterinės įmonės ir filialai veikia Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje.

Apie „Litamilk“

„Litamilk“ yra inovatyvi ir kiekvienais metais auganti įmonė, rinkoje dirbanti daugiau kaip 25 metus.

„Litamilk“ tiekia pieno ir jo produktų ingredientus pieno pramonei, ledų gamybai ir konditerijos gaminiams.  Įmonėje gaminami sausi pieno mišiniai LITALAC® bei SofiMILK yra plačiai žinomi dėl jų nepriekaištingos kokybės bei tvarumo.

„Litamilk“ glaudžiai bendradarbiauja su didžiausiais pieno produktų tiekėjais bei gamintojais Olandijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir už Europos ribų esančiose šalyse siekdami masto ekonomikos.

Įmonėje įdiegta HACCP sistema, o visi pagaminti produktai atitinka ES keliamus reikalavimus turint FSCC22000, Kosher bei Halal sertifikatus.

Parašykite komentarą