Ar Lietuva subrendo aktyvesniam vaidmeniui ES-Afrikos santykiuose?

Gegužės 25 d. minimos Afrikos dienos proga gegužės 28 d., ketvirtadienį,  15 val., kviečiame diskutuoti kodėl ir kaip Lietuva turėtų aktyviau įsitraukti į ES ir Afrikos regiono santykių formavimą. Nors Lietuva, kaip ir kaimyninės Baltijos šalys, didžiausią užsienio politikos dėmesį skiria Rytų Partnerystės regionui, narystė ES bei poreikis aktyviau įsitraukti į bendrų ES klausimų sprendimą, neleidžia aplenkti ir Afrikos regiono, šiuo metu įvardinto kaip vieno iš aukščiausių ES prioritetų. Esminiu klausimu išlieka ne ar, o koks bus Lietuvos vaidmuo kuriant bei įgyvendinant šiuo metu ruošiamą naująją ES strategiją Afrikai. 

Sveikinimo žodį tars Felix Fernandez-Shaw, Europos Komisijos Tarptautinio bendradarbiavimo ir vystymosi politikos direktoratas, DG DEVCO, Direktorius.

Internetinėje diskusijoje dalyvaus:

– Rasa Juknevičienė, Europos Parlamento narė;

– Juozas Olekas, Europos Parlamento narys;

– Arnoldas Pranckevičius, Europos Komisijos Atstovybės Lietuvoje vadovas;

– Raimonda Murmokaitė, Užsienio reikalų ministerijos politikos direktorė, bei Diana Mickevičienė, Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamento direktorė; 

– Rimantas Žylius, Europos viešosios politikos instituto steigėjas. 

Diskusiją moderuos Eugenija Kovaliova, Afrikos tyrimų ir konsultacijos centro bendraįkūrėja.

Diskusiją organizuoja: Europos Parlamento narė Rasa Juknevičienė, AfriKo (Afrikos tyrimų ir konsultacijų centras), Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Europos Parlamento Biuras Lietuvoje.

Formatas: diskusija vyks platformoje Zoom, skubėkite registruotis paspaudę šią nuorodą – http://tiny.cc/Afrikos-strategija. Diskusija taip pat bus transliuojama Live renginio Facebook paskyroje, sekite naujienas. Diskusija vyks lietuvių kalba. 

 

Parašykite komentarą