Seimas pritarė Lietuvos automobilių kelių direkcijos pertvarkai

Seimas pritarė Kelių įstatymo pataisoms (projektas Nr. XIIIP-4746(3), kuriomis valstybinės reikšmės kelių atkūrimą, peržiūrą ir plėtrą vykdančią biudžetinę įstaigą Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos pertvarkoma į valstybės įmonę, užtikrinant tinkamą valstybinės reikšmės kelių valstybinę priežiūrą, atkūrimą, plėtrą, pakankamą valstybinės reikšmės kelių valstybinio valdymo finansavimą.

Įstatyme įtvirtinta, kad valstybės įmonė Lietuvos automobilių kelių direkcija organizuos ir koordinuos valstybinės reikšmės kelių atkūrimą, priežiūrą ir plėtrą, taip pat:

1) atliks valstybinės reikšmės kelių projektavimo, tiesimo, statybos, rekonstravimo, taisymo (remonto) ir priežiūros darbų užsakovo funkcijas;

2) atliks valstybinės reikšmės kelių būklės ir eismo tyrimus;

3) tvarkys ir analizuos duomenis apie valstybinės reikšmės kelius;

4) Susisiekimo ministerijai teiks pasiūlymus dėl valstybinės reikšmės kelių tinklo plėtros, modernizavimo ir priežiūros užtikrinimo programų rengimo;

5) atliks planuojamų valstybinės reikšmės kelių tiesimo, statybos ir rekonstrukcijos projektų analizę;

6) atliks valstybinės reikšmės kelių projektavimo, tiesimo, statybos, rekonstravimo, taisymo (remonto) ir priežiūros darbų, kurie finansuojami valstybės biudžeto lėšomis ar iš kitų finansavimo šaltinių, kokybės vertinimą, kokybės kontrolinius patikrinimus ir techninę, ekonominę ir aplinkos apsaugos stebėseną.

Taip pat nustatyta, kad valstybės įmonės Lietuvos automobilių kelių direkcijos valdybos daugumą turi sudaryti valstybės tarnautojai.

Įstatymo pakeitimams pritarė 74 balsavime dalyvavę Seimo nariai. Nė vienas nebalsavo prieš ar susilaikė. Pataisos įsigalios rugsėjo 1 d.

Parašykite komentarą