Nauji QS universitetų reitingai: VGTU išliko stiprus pasaulio universitetų kontekste

Birželio 10 d. paskelbti naujausi pasaulio aukštųjų mokyklų reitingo „QS World University Rankings 2021“ rezultatai. Į reitingą kaip ir praėjusiais metais pateko tik 4 Lietuvos aukštosios mokyklos. Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) įsitvirtino tarp geriausių 700 pasaulio universitetų, Lietuvoje išliko antras geriausias po VU.

Į geriausiųjų 500-uką VGTU patenka darbdavių atsiliepimų (466 vieta) ir studentų (415 vieta) kategorijose. Bendroje įskaitoje VGTU užima 651–700 vietą tarp visų universitetų.

„Šiemet visos aukštosios mokyklos patyrė iššūkių. Pandemija leido pastebėti universitetų stiprybes ir atkreipti dėmesį į silpnybes. Vertinga visiems tai priimti kaip labai naudingą patirtį ir galimybę atrasti naujus būdus bei kelius į dar modernesnį, kokybiškesnį, įvairesnį ir lankstesnį aukštąjį mokslą. Kasmet skelbiami tarptautiniai QS reitingai lygiai taip pat primena, kur esame stiprūs ir atskleidžia vietas, kur turime toliau kruopščiai ir uoliai dirbti. Esame tarptautinis universitetas, tad privalome siekti kokybės ne tik savo šalies, bet ir pasaulinėje aukštojo mokslo erdvėje“, – sako VGTU rektorius prof. dr. Alfonsas Daniūnas.

Galutiniai universitetų reitingai skelbiami įvertinus šešis aukštųjų mokyklų rodiklius: akademinę reputaciją, reputaciją tarp darbdavių, studentų ir dėstytojų santykį padaliniuose, citavimo dažnumo rodiklį, užsienio dėstytojų dalį ir užsienio studentų skaičių.

„QS World University Rankings 2020“ yra didžiausias nepriklausomas pasaulinis universitetų reitingas, sudaromas kasmet nuo 2004 metų. Šiais metais iš 26 tūkst. pasaulio universitetų tik 1002 pateko į reitingą.

Parašykite komentarą