Vilniaus paplūdimiuose – nemokami renginiai apie saugų elgesį vandenyje ir prie vandens telkinių

Pasibaigus mokslo metams ir laukiant didžiausios vasaros šventės – Joninių – plaukimo treneriai, visuomenės sveikatos specialistai ir ugniagesiai gelbėtojai vienija savo jėgas tam, kad primintų apie saugų elgesį prie vandens telkinių ir pagalbą kitiems nelaimės atveju. Net penkis renginius vienijantis „Plaukti neskęsti“ projektas pakvies vilniečius birželį dalyvauti interaktyviose veiklose ir ne tik gauti svarbių patarimų, bet ir nuotaikingai praleisti laiką.

Birželio 19 d. (penktadienį), 15–18 val., Balsio ežero paplūdimyje vyks pirmasis renginys.

Renginio metu Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos gelbėtojai pademonstruos gelbėjimo vandenyje operaciją, papasakos apie saugų elgesį prie vandens telkinių, įvardins tykančius pavojus ir, kaip su jais susidūrus, padėti sau ir kitiems žmonėms. Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai parodys, kaip suteikti pirmąją pagalbą, praves sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo skatinimo užsiėmimus. Šeimų lauks Lietuvos vaikų ir jaunimo centro plaukimo trenerės. Jos papasakos apie tėvų atsakomybes, po to kvies nelaukti – bristi į vandenį ir taisyklingai mokyti savo vaikus plaukti!

Renginyje gerą nuotaiką palaikys vedėjas Robertas Lenartavičius, muzikos garsais užlies vandens sporto šakoms neabejingas, atlikėjas ir dainų autorius Justinas Jarutis.

Planuojama projektą tęsti ir kitus renginius organizuoti birželio 20, 22, 26 ir 27 dienomis, 15–18 val., atitinkamai Žirmūnų, Salotės ežero, Valakampių I, Balsio ežero paplūdimiuose. Susiklosčius nepalankioms oro sąlygoms, datos gali keistis.

Projektą inicijuoja Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, siekdamas atkreipti dėmesį į šalyje padidėjusį skęstamumą, paskatinti poilsiautojus būti atsakingiems ir saugiai elgtis prie vandens telkinių. Projektą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Daugiau informacijos:

www.lvjc.lt/renginys/plaukti-neskesti-2020

Parašykite komentarą