Draudikai: užsitęsusi audra labiausiai nusiaubė Vilnių, Kauną, Jurbarko, Šakių ir Utenos rajonus

Birželio 8-12 d. per visą Lietuvą praslinkusi audra atnešė milijoninių nuostolių gyventojų ir įmonių turtui, o daugiausia stichijos sukeltų žalų draudikai užfiksavo šalies sostinėje bei jos apylinkėse.

„Net 40 proc. užfiksuotų pranešimų apie žalas gyventojų turtui mus pasiekė iš Vilniaus miesto bei rajono, 15 proc. – iš Kauno miesto bei rajono. Tačiau neįprastai ilgai Lietuvą siautusi audra neaplenkė ir kitų regionų. 7 proc. žalų atvejų užfiksuota Jurbarko rajone, po 4 proc. – Utenos ir Šakių rajonuose“, – sako draudimo bendrovės BTA Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

Per penkias audros dienas BTA iš viso Lietuvoje užfiksavo daugiau nei 240 būsto, automobilių ir kitų turto suniokojimo įvykių, kuriems atlyginti jau išmokėta beveik 30 tūkst. ir rezervuota daugiau nei pusė mln. eurų. Daugiau nei 50 proc. atvejų sudarė transporto priemonių pažeidimai – sudaužyti stiklai ir stoglangiai, įlenkti stogai, apgadinti variklio dangčiai, įvairios kėbulo vietos.

„Praūžusi audra nepasigailėjo ir gyventojų būsto. Dažniausiai fiksuoti žalų atvejai – krušos apgadintos stogo dangos ir namų fasadai, nuplėšti lauko terasų stogai, užlieti rūsiai, garažai. Skaudu, tačiau pasitvirtino ir posakis, jog nelaimė po vieną nevaikšto – krituliams ar vėjui pažeidus stogų bei sienų dangas, nemažai klientų patyrė dar daugiau nuostolių vandeniui užpylus gyvenamųjų patalpų vidų“, – sako K. Karpova.

Pasak specialistės, nors finansinius nuostolius turtą apdraudusiems gyventojams kompensuos draudikai, tačiau prireiks nemažai laiko ir pastangų aplinkai atkurti, o tai neišvengiamai sukels nepatogumų bei papildomo streso.

Todėl draudikai rekomenduoja atidžiai sekti orų prognozes, nenumoti ranka į oficialių institucijų siunčiamas trumpąsias telefono žinutes apie artėjančias stichijas, ir maksimaliai pasirūpinti turto saugumu – gavus žinią apie galimą audrą, nepalikti lauke baldų ar įrankių, patikimai uždaryti langus, duris, esant galimybei automobilius palikti garaže ar kitose uždarose patalpose.

Apie BTA:                

AAS „BTA Baltic Insurance Company“ (BTA) priklauso Vidurio ir Rytų Europos draudimo rinkos lyderei Austrijos „Vienna Insurance Group AG“ (VIG) ir yra didžiausia VIG bendrovė Baltijos regione. Beveik 200 metų veikianti, per 50 įmonių 25-iose šalyse valdanti VIG pirmauja Baltijos šalyse, kur grupės įmonės 2019 m. užima ketvirtadalį ne gyvybės draudimo rinkos. 2019 m. BTA savo draudimo partneriu Lietuvoje pasirinko apie 420 tūkst. privačių bei verslo klientų, su kuriais pasirašyta virš 1 mln. draudimo sutarčių, atlyginta per 57 mln. eurų žalų.

Parašykite komentarą