Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario Audroniaus Ažubalio pranešimas: parlamentaras ragina užsienio reikalų ministrą tiesiogiai įsitraukti į ekologinį incidentą Gardine

2020 m. birželio 16 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Audronius Ažubalis kreipėsi į užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių, ragindamas tiesiogiai įsikišti aiškinantis incidentą kaimyninėje Baltarusijoje.

Kreipimesi teigiama, kad remiantis birželio 15 d. žiniasklaidos pranešimu, Nemune, ties Gardinu Baltarusijoje, masiškai gaišta žuvys ir kiti vandens gyviai. Spėjama, kad įvyko rimtas ekologinis incidentas, o dėl nedidelio atstumo iki Gardino pasekmės gali būti juntamos ir Lietuvai.

„Labai svarbu, kad Lietuva tiesiogiai pagal galimybes dalyvautų aiškinantis padėtį, nes praktika liudija, kad Baltarusijos valdžia ne visada atvirai kalba apie įvykusius incidentus valstybėje, dažnai turinčius neigiamas pasekmes Lietuvai“, – teigia A. Ažubalis.

Seimo narys prašo tiesioginio įsitraukimo, kad būtų atliktas objektyvus tyrimas ir, jei būtų nustatyta, kad Lietuvos gamta patyrė nuostolių, Baltarusija juos atlygintų.

Parašykite komentarą