COVID-19 pasekmių mažinimo fondas dėkoja visiems aukotojams

Trečiadienis, birželio 17 d. (Vilnius). Finansų ministro Viliaus Šapokos įsteigtas COVID-19 pasekmių mažinimo fondas, kurio tarybai vadovavo Prezidentė Dalia Grybauskaitė, stabdo aktyvią veiklą.

Nuo kovo 19 d., kai finansų ir sveikatos apsaugos ministrai pasirašė įsakymą dėl sąskaitos koronaviruso padariniams mažinti, joje buvo surinkta beveik 822 tūkst. eurų. Iš jų panaudota bei pasirašyta sutarčių už apie 790 tūkst. eurų. Dar apie 31 tūkst. eurų yra rezervuoti, atsižvelgiant į jau suplanuotas išlaidas.

Prezidentė dėkoja visiems, kurie atsiliepė į kvietimą aukoti fondui ir kurie kasdien jo sąskaitą papildydavo įvairaus dydžio sumomis. Tarp aukotojų buvo ir Lietuvos gyventojai, ir tautiečiai iš užsienio – Tautos fondas. 133 šalies verslo įmonės skyrė kovai su koronavirusu beveik 533 tūkst. eurų. LRT muzikinio projekto „Dainuokim kartu“ žiūrovai, kiekvieną šeštadienį balsuodami už pamėgtus atlikėjus, savo skambučiais į COVID-19 fondui surinko beveik 49 tūkst. eurų.  

Fondo veiklos pradžioje daugiausia pirkinių buvo skirti apsaugoti medikams – toms priemonėms, kurių labiausiai trūko. Buvo perkamas dezinfekcinis skystis, vinilinės pirštinės, respiratoriai, daugkartinio naudojimo apsauginių  kostiumų dezinfekcijai. Apsauginių skydų nupirkta ir nevyriausybinėms organizacijoms, įsitraukusioms į kovą su pandemija. 

Už fondui paaukotas lėšas nupirkta įvairių gydymui skirtų priemonių, kurios pasiekė Lietuvos ligonines. Tai – plaučių ventiliavimo aparatai, plaučių ultragarsinės diagnostikos įranga ir mobilus ilgalaikės ekstrakorporinės membraninės oksigenacijos sistemos valdymo įrenginys (EKMO), mobilūs plaučių echoskopai, gyvybinių funkcijų stebėjimo monitoriai, automatinės infuzinės švirkštinės pompos, C-MAC Pocket video laringoskopų komplektai, reanimacijai skirtos elektrinės funkcinės lovos, dinaminiai čiužiniai pragulų profilaktikai.

Visą informaciją apie lėšų panaudojimą galima rasti https://covid19fondas.lt/wp-content/uploads/2020/06/200611-Fondo-lesu-panaudojimas.pdf

Visas Finansų ministerijos sutartis, sudarytas raštiškai (su vertėmis, tiekėjais ir t.t.) galima rasti Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje ( http://www.cvpp.lt/index.php?option=com_vptpublic&task=sutartys&Itemid=109&filter_show=1&filter_limit=10&vpt_unite=Finans%C5%B3+ministerija&limitstart=0 ).

Parašykite komentarą