Ministras A. Monkevičius rytoj lankysis Vilniaus ir Vilniaus rajono mokyklose-egzaminų centruose

Birželio 19 d. švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius kartu su Nacionalinės švietimo agentūros direktore Rūta Krasauskiene lankysis Vilniaus „Minties“ gimnazijoje (Erfurto g. 23, Vilnius) ir Vilniaus rajono Pagirių gimnazijoje (Šiltnamių g. 22, Pagiriai). Mokyklose, kurios yra ir valstybinių egzaminų centrai, ministras ir agentūros vadovė apžiūrės, kaip paruoštos patalpos saugiam egzaminų laikymui, susitiks su egzaminų vykdytojais ir paskirtais stebėtojais. 

„Mokyklos šią savaitę baigia ugdymo procesą, jos sėkmingai finišavo visuotiniame nuotoliniame mokyme. Tačiau daliai mokyklos bendruomenės tęsiasi svarbūs darbai. Abiturientai tikrinsis savo žinias brandos egzaminuose, mokytojai ir mokyklų vadovai organizuos saugią ir tinkamą aplinką. Mums svarbu išreikšti palaikymą mokyklų bendruomenėms, padėkoti už pasiruošimą, taip pat būsimas pastangas. Norime, kad tiek abiturientai, kiti kandidatai, tiek egzaminų vykdytojai jaustųsi ramiai, pasitikinčiai“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras A. Monkevičius.

Numatoma vizito darbotvarkė:

11.30–12 val. lankymasis Vilniaus „Minties“ gimnazijoje,

12.45–13.15 val. Vilniaus r. Pagirių gimnazijoje.

Pirmąjį – valstybinį anglų kalbos – egzaminą birželio 22 d. „Minties“ gimnazijoje laikys 140 kandidatų, o Pagiriuose – 89.

Šiais metais egzaminus laikys daugiau nei 26 tūkst. bendrojo ugdymo ir profesinių mokyklų baigiamosios klasės mokinių. O iš viso bus 28 267 kandidatai – abiturientai, buvę mokiniai ir eksternai.

Pagrindinė egzaminų sesija šiemet vyks birželio 22 d. – liepos 21 d.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos

Komunikacijos skyrius

El. paštas info@smm.lt

Parašykite komentarą