Nuo COVID-19 nukentėjusioms įmonėms – iki 6 metų trukmės paskolos

Šiaulių bankas atnaujino paskolų, teikiamų nuo COVID-19 pandemijos labiausiai nukentėjusioms įmonėms, sąlygas. Įmonės galės teikti paskolų paraiškas 72 mėnesių trukmei, kai iki šiol maksimali paskolos trukmė siekė 24 mėnesius.

„Nors karantino laikotarpis baigėsi, verslas aktyviai domisi lengvatinėmis COVID-19 paskolomis – šių paskolų verslui esame suteikę už beveik 20 mln. eurų sumą. Pastebėjome, kad dalis įmonių pageidauja ilgesnės paskolos trukmės paskolų – tai leistų sumažinti mėnesio paskolos įmokos dydį ir lėšas skirti kitoms verslo reikmėms“ – teigė Šiaulių banko Paslaugų vystymo tarnybos vadovas Mindaugas Rudys.

Kreiptis dėl lengvatinių COVID-19 gali smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės, kurios po karantino paskelbimo susidūrė su likvidumo problemomis.

COVID-19 lengvatinių paskolų palūkanos yra fiksuotos – jų dydis priklauso nuo paskolos trukmės: iki 12 mėnesių – 0,1 proc., iki 36 mėn. – 0,19 proc., iki 72 mėn. – 0,69 proc. Administravimo mokestis paskoloms iki 130 000 eurų siekia 2 proc. paskolos sumos, bet ne mažiau kaip 130 EUR ir ne daugiau kaip 1 300 EUR; o paskoloms nuo 130 000 EUR ir daugiau – 1 proc.

Įmonės, paėmusios lengvatines paskolas anksčiau, gali kreiptis į banką su prašymu pratęsti paskolos trukmę nuo 24 iki 72 mėnesių.

Nuo COVID-19 pandemijos nukentėjusios įmonės Šiaulių banke gali pasinaudoti ir  kitomis valstybės teikiamomis pagalbos priemonėmis – palūkanų kompensavimu, garantijomis. Iš viso INVEGA administruojamomis priemonėmis Šiaulių banke pasinaudojo virš 300 verslo klientų.

Apie Šiaulių banką

1992 m. įsteigtas Šiaulių bankas – didžiausias lietuviško kapitalo bankas, stabiliai ir nuosekliai augantis finansinis partneris, ypatingą dėmesį skiriantis verslo finansavimo ir vartojimo finansavimo sprendimams. Šiaulių bankas klientus aptarnauja 60 klientų aptarnavimo padalinių 37 Lietuvos miestuose. Banko akcijos įtrauktos į NASDAQ biržos Baltijos Oficialųjį prekybos sąrašą. Pagal 2018 m. ir 2019 m. „DIVE Lietuva“ slapto pirkėjo tyrimo rezultatus, Šiaulių bankas yra pirmas Lietuvoje pagal klientų aptarnavimo kokybę.

Daugiau informacijos:

Monika Rožytė, komunikacijos specialistė, monika.rozyte@sb.lt, tel. +370 686 79234.

Parašykite komentarą