Pirmą kartą Lietuvoje vykusiuose prestižiniuose Fintech apdovanojimuose – 10 ryškiausių pasiekimų

Paskutinė virtualios finansinių technologijų konferencijos „Fintech Week Lithuania“ diena vainikuota Lietuvos fintech apdovanojimų finalu. Renginio metu išdalinta 10 apdovanojimų sektoriaus lyderiams, kuriuos vertino ir išrinko specialiai sudaryta tarptautinė ekspertų komisija.

Didelė apdovanojimų kategorijų įvairovė atspindi platų Lietuvos fintech pasiekimų spektrą, o susidomėjimais jais viršijo lūkesčius – sulaukta daugiau nei 100 pretendentų. „Lietuva turi puikias sąlygas vystyti verslą, draugišką reguliacinę aplinką ir aukštos kvalifikacijos specialistus. Tampame fintech verslui patrauklia ekosistema, kur atsiveria galimybės idėjas paversti inovatyviais sprendimais. Tikimės iš fintech sektoriaus dar daugiau pasiekimų per artimiausius 12 mėnesių“, – sako laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Idėja organizuoti pirmuosius Lietuvos fintech apdovanojimus kilo stebint nuolat augantį sektorių, kuriame šiuo metu veikia per 200 įmonių ir jis jau yra tapęs savotiška šalies vizite kortele. Apdovanojimais buvo siekta išrinkti ir pasveikinti įmones ar asmenis, labiausiai pasižymėjusius per 2019–2020 m. laikotarpį.

Fintech sektorius Lietuvoje auga eksponentiškai. Per pastaruosius kelerius metus pritraukta gerai žinomų vardų iš užsienio ir užauginta vietinių fintech startuolių, jau garsinančių save ir šalį tarptautiniu mastu. Didžiuojamės būdami Lietuvos fintech apdovanojimų iniciatoriais ir džiaugiamės galėdami kartu su visa Lietuvos finansinių technologijų bendruomene švęsti ryškiausias šalies sėkmės istorijas“, – sako Šarūnė Smalakytė, fintech centro „Rockit“ vadovė.

„Metų Lietuvos Fintech sektoriaus įgalintojas“ – Lietuvos bankas

Apdovanojimas skiriamas Lietuvos bankui, šiemet dirbusiam net prie trijų inovacijų: pirmosios pasaulyje skaitmeninės, blokų grandinės technologijos (angl. blokchain) pagrindu sukurtos, kolekcinės monetos LBCOIN, „RegTech“ iniciatyvos optimizuojančios ataskaitų teikimo procedūras, taip pat konsultacijų ir technologinės platformos „LBChain“.

Svarbiausias „Metų Fintech lyderio“ apdovanojimas buvo skirtas asmeniui, kuris atlieka reikšmingą vaidmenį visoje Lietuvos fintech bendruomenėje ir svariai prisideda prie Lietuvos finansinių technologijų sektoriaus plėtros.

„Metų Fintech lyderiais“ tapo:

  • Liudas Kanapienis, kompanijos „Ondato“ įkūrėjas bei vadovas, sėkmingas verslininkas, pradėjęs vystyto fintech verslą dar 2016 m. kompanijoje „Paysera“. Liudas per šešerius metus užėmė įvairias vadovaujančias pozicijas fintech įmonėse, yra aktyvus fintech bendruomenės narys.
  • Jekaterina Govina, Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorė, įtraukta į Top100 Fintech įtakingiausių pasaulio moterų sąrašą, 2016–2019 m. aktyviai dalyvavo skatinant fintech sektoriaus plėtrą, vadovavo Lietuvos banko Inovacijų komitetui, koordinavo Lietuvos fintech strategiją. Šiuo metu darbą tęsia priežiūros srityje, kurioje taip pat sparčiai diegiami pažangiųjų technologijų sprendimai.

„Metų Fintech augimo istorija“ – kompanija „Finbee Verslui“

Skiriama geriausiai fintech kompanijai, kuri savo sunkiu darbu ir kūrybiškumu parodė greitą ir stabilų augimą klientų, pajamų bei naujų rinkų srityje 2019–2020 m. 

„Fintech metų verslo vadovė“  – Viktorija Vanagė, kompanijos „Profitus“ įkūrėja ir valdybos narė

Šis apdovanojimas skirtas išskirtinei moteriai už jos vadovavimą fintech kompanijai, kuri padarė teigiamą įtaką Lietuvos fintech sektoriaus plėtrai.

„Metų kompanija skaitmeninėje bankininkystėje ir mokėjimuose“ – kompanija „Revolut“

Šis apdovanojimas skirtas fintech kompanijai, kuri remiasi inovacijomis ir daro pokyčius mokėjimuose bei skaitmeninėje bankininkystėje.

„Metų kompanija paskolų, investicijų ir P2P srityje“ – kompanija „Neo Finance“

Apdovanojimas skiriamas paskolų, investicijų ir P2P srityje veikiančiai įmonei, kuri padarė įtaką fintech sektoriui ir yra orientuota į verslo augimą.

„Metų Fintech startuolis“ – startuolis „iDenfy“

Skiriamas augančiam startuoliui, kuris įsikūrė 2019–2020 m. ir pasiekė didžiausią plėtrą inovatyvių produktų ir paslaugų srityje.

„Metų Fintech pagalbos verslui idėja“ – kompanija „Bankera“

Skiriamas fintech kompanijai, kuri parodė didžiausią solidarumą COVID-19 kontekste ir prisidėjo prie tvarios ateities tikslų įgyvendinimo verslo bendruomenėje.

„Metų Fintech inovatorius“ – kompanija „MANU Analytics“

Skiriamas kompanijai, kuri vysto technologijas dirbtinio intelekto, blokų grandinių (angl. blockchain), daiktų interneto (IoT), biometrikos, robotikos srityje siekiant sukurti išskirtinį sprendimą.

„Metų Fintech katalizatorius“ – kompanija „Ondato“

Skiriamas B2B kompanijai, kuri inovatyviais sprendimais paskatino žymius pokyčius finansinių paslaugų srityje. Fintech kompanijos iš kibernetinio saugumo, regtech, analitikos, didžiųjų duomenų, tapatybės, programinės įrangos ir kitų sričių yra tinkamos šiai kategorijai.

„Džiaugiamės, kad mūsų indėlis į fintech sritį yra matomas ir įvertinamas. Mūsų kompanijos tikslas visuomet buvo kurti sprendimus, leidžiančius verslui siekti pažangos, kurti inovacijas ir mes tai darome kasdieninėje veikloje. Gautus apdovanojimus vertiname labiau kaip įpareigojimą: dar labiau stengtis, nešti šią vėliavą, kurti geresnę ir saugesnę finansinio pasaulio aplinką“, – mintimis dalijosi Liudas Kanapienis, kompanijos „Ondato“ įkūrėjas bei vadovas.

„Fintech Week Lithuania“ virtualią konferenciją birželio 15–18 d. organizavo Ekonomikos ir inovacijų ministerija, Finansų ministerija, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centras „ROCKIT“, „Fintech Lithuania“ ir „Fintech Hub LT“ asociacijos.

Daugiau informacijos apie „Fintech Week Lithuania“: www.Fintechweek.lt

Apdovanojimų brošiūrą galima atsisiųsti iš čia.

Parašykite komentarą