PST vadovo pareigose D. Gesevičių keičia E. Urbonas

AB „Panevėžio statybos trestas“ (PST) direktorius Dalius Gesevičius abipusiu susitarimu palieka bendrovę. Valdybos sprendimu, nuo birželio 23 d. generalinio direktoriaus pareigas perims Egidijus Urbonas, iki šiol vadovavęs PST grupės įmonėms „Metalo meistrai“ ir „Hustal“.

 D. Gesevičius įmonėje dirbo daugiau nei 25 metus, jai vadovavo nuo 2004-ųjų.

„Dėkojame Daliui už ilgametį darbą PST. Per šį laikotarpį bendrovė tapo viena didžiausių ir stipriausių statybos sektoriaus organizacijų Baltijos šalyse, dalyvavo statant dešimtis išskirtinių Lietuvoje įgyvendintų statybų projektų – renovuojant istorinius objektus, vystant sporto arenas, didžiausias verslo ir prekybos erdves. Daliaus indėlis PST istorijoje pastaruosius 25 metus buvo labai svarus“, – sako PST valdybos pirmininkas Remigijus Juodviršis.

Naujuoju PST generaliniu direktoriumi valdyba nutarė paskirti PST įmonių grupėje nuo 2007 m. dirbantį Egidijų Urboną. Pastaruosius keletą metų jis vadovavo grupei priklausančioms bendrovėms „Metalo meistrai“ ir „Hustal“, kurios užsiima statybinių metalo konstrukcijų projektavimu ir gamyba, o produkciją daugiausia eksportuoja į Skandinavijos rinkas. Prieš tai E. Urbonas vadovavo stambių PST įgyvendintų pramonės ir prekybos objektų vystymui, tarp jų BIG kompleksas Klaipėdoje, Akmenės cemento gamykla ir kt.

„Egidijus yra labai patyręs statybų sektoriaus profesionalas, puikiai pažįstantis PST įmonių grupę ir gerai išmanantis statybų verslą. Savo kaip patikimo ir pažangaus vadovo kompetenciją jis įrodė įmonėse „Metalo meistrai“ ir „Hustal“, kurios sėkmingai išaugo ir įsitvirtino labai konkurencingoje Skandinavijos rinkoje. Neabejojame, kad jo profesionalumas ir naujas požiūris bus labai vertingi stiprinant PST“, – teigia R. Juodviršis.

PST yra viena didžiausių statybos bendrovių Lietuvoje. Įmonių grupėje šiuo metu dirba daugiau nei 950 žmonių, ji yra vienas didžiausių mokesčių mokėtojų šalies statybų sektoriuje.

2019 m. PST ir jos valdomų įmonių konsoliduotos pardavimo pajamos siekė 108,5 mln. eurų ir buvo 14 proc. didesnės nei ankstesniais metais. Grynasis pelnas šiuo laikotarpiu sudarė 0,59 mln. eurų.

Parašykite komentarą