Diana Nausėdienė Prezidentūroje sveikino „Active Citizens“ programos dalyvius

Pirmadienį Prezidentūroje vyko „Active Citizens“ diena, kurios metu buvo pagerbti aktyviausi bendruomenių lyderiai, veikiantys šioje programoje.

Renginyje dalyvavo Diana Nausėdienė, Jungtinės Karalystės ambasados atstovai, Britų tarybos ir savivaldybių atstovai, programų koordinatoriai.

D. Nausėdienė sveikindama susirinkusiuosius džiaugėsi, kad regionuose žmonės suburia prasmingos aktyvios pilietinės veiklos, kurias vykdo bendruomenių lyderiai.

Sveikindama renginio dalyvius pirmoji ponia kalbėjo: „Karantino metu mes visi atradome naujų veiklos formų ir gana sėkmingai dirbome, bendravome nuotoliniu būdu, tačiau jokios technologijos nepakeis gyvo žmonių bendravimo. Šiandien čia susirinkome, kad susipažintume dar geriau, sustiprintume žmogiškąjį aktyvių bendraminčių bendravimą.“

„Active Citizens“ programą Britų taryba kartu su pilietinės visuomenės organizacijomis įgyvendina visame pasaulyje. Ji skatina bendruomenių inicijuojamus socialinius pokyčius, motyvuoja bendruomenių narius prisiimti atsakomybę už savo aplinką bei socialinius poreikius ir suteikia jiems reikalingų žinių, įgūdžių bei patirties.

Programos tikslinė auditorija yra bendruomenių lyderiai, kurie dirba su socialiai jautriomis ir pažeidžiamomis bendruomenėmis. 

Lietuvoje ji pradėta įgyvendinti prieš trejus metus. Šiuo metu bendruomeninės iniciatyvos vykdomos Vilniaus, Šalčininkų,  Švenčionių rajonuose, taip pat Trakuose, Visagine ir Klaipėdoje. 

Parašykite komentarą