Atnaujintas Ąžuolyno progimnazijos stadionas

Iš pagrindų atnaujintos krepšinio, futbolo, naujai įrengtos tinklinio aikštelės, perkloti bėgimo takai, sutvarkytas apšvietimas ir atnaujintas sportinis inventorius – štai kaip Ąžuolyno progimnazija pasitinka moksleivius bei gyventojus. Norintiems sportuoti nebereikia laukti rudens – išmėginti atnaujintą stadioną galima jau šiandien.

Ir tai ne viskas. Šią vasarą vartus atvers dar bent penkių mokyklų sporto aikštynai, o per visus 2020 metus jų planuojama atnaujinti net 13.

„Esame užsibrėžę skatinti vilniečius judėti, sportuoti, propaguoti sveiką gyvenseną. Tam būtina kokybiška ir prieinama sporto infrastruktūra, todėl išsikėlėme tikslą renovuoti kaip įmanoma daugiau mokyklų sporto aikštynų. Tokio masto sporto infrastruktūros renovacijos sostinė nematė nuo Nepriklausomybės atkūrimo. Jau turėjome progą atidaryti Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos stadioną, o artimiausiu metu nusimato tikras atidarymų lietus“, – komentavo Ąžuolyno progimnazijos pasveikinti atvykęs Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas. Anot jo, spartus aikštynų atnaujinimo tempas reiškia, kad daugiau vilniečių turės galimybę užsiimti aktyvia sportine veikla kokybiškomis sąlygomis.

Skatinant moksleivius bei vilniečius didžiuotis sostinės klubu, jį palaikyti, stiprinti krepšinio kultūrą bei kelti jos lygį, Ąžuolyno progimnazijos stadioną puoš krepšinio klubo „Rytas“ atributika.

Vieno aikštyno renovacijai savivaldybė vidutiniškai investuoja nuo 300 iki 400 tūkstančių eurų. Tikimasi, jog renovuota ir tvarkinga infrastruktūra padės rengti kokybiškesnes fizinio lavinimo treniruotes ne tik progimnazijos mokiniams bei sportinių būrelių auklėtiniams – žaisti futbolą, krepšinį ar tiesiog bėgioti stadiono takeliais galės ir vietos gyventojai.

Parašykite komentarą