Birželio 29 d. šaukiamas nenumatytas Seimo posėdis

Seimo valdyba nusprendė birželio 29 d., pirmadienį, šaukti nenumatytą Seimo posėdį. Posėdžio pradžia – 14 val.

Seimas posėdyje planuoja priimti galutinį sprendimą dėl senatvės pensijų nemažinimo asmenims, gavusiems išankstinę senatvės pensiją ir turintiems didelį darbo stažą, taip pat apsispręsti dėl Lukiškių aikštės Vilniuje memorialinio statuso įtvirtinimo.

Į Seimo posėdžio darbotvarkę įtraukti Jaunimo politikos pagrindų, Viešųjų pirkimų, Laukinės augalijos įstatymų pakeitimų ir kitų teisės aktų projektų priėmimai.

Nenumatytame posėdyje numatoma pristatyti Konstitucijos 56 straipsnio pataisą, kuria siūloma leisti Seimo nariais rinkti ne jaunesnius kaip 21 metų asmenis. Seimas taip pat spręs dėl Konstitucijos 74 straipsnio pakeitimo, kuriuo siekiama nustatyti asmens, Seimo pašalinto iš užimamų pareigų apkaltos proceso tvarka, galimybės eiti Konstitucijoje nurodytas pareigas teisinį reguliavimą.

Seimo pavasario sesija baigsis birželio 30-ąją.

Nenumatyto Seimo posėdžio darbotvarkė

Pagal Seimo statutą nenumatytas Seimo posėdis turi būti surengtas, jeigu to raštu reikalauja Respublikos Prezidentas, ne mažesnė kaip 1/3 visų Seimo narių grupė, Seimo valdyba, o Konstitucijos 89 straipsnio 1 dalyje nustatytais atvejais – Seimo Pirmininkas. Nenumatytame Seimo posėdyje svarstomi tik tie klausimai, kuriuos pateikia posėdžio iniciatoriai.

Parašykite komentarą