Prezidentas su kandidatu į ekonomikos ir inovacijų ministrus aptarė svarbiausius darbus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Seimo Ekonomikos komiteto pirmininku Rimantu Sinkevičiumi, kurį Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis pateikė kandidatu į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

Susitikime šalies vadovas su R. Sinkevičiumi aptarė valstybei svarbius pokyčius, kurių įgyvendinimo artimiausią pusmetį tikisi iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos.

Prezidentas pabrėžė, kad prioritetinis klausimas šiuo metu yra parama nuo koronaviruso pandemijos (COVID-19) ir ekonomikos nuosmukio nukentėjusiam verslui.

„Turint galvoje, kad iki šiol panaudota vos 11 proc. numatytų lėšų, naujajam ministrui tektų užduotis reikšmingai padidinti paramos mechanizmų efektyvumą“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas su kandidatu į ministrus aptarė Seimui pateiktas Viešųjų pirkimų įstatymo pataisas, kuriomis siekiama sukurti skaidresnę ir efektyvesnę viešųjų pirkimų sistemą. Pasak šalies vadovo, jos turi būti patvirtintos dar iki Seimo rinkimų.

Kitas svarbus uždavinys Ekonomikos ir inovacijų ministerijai – ieškoti būdų, kaip valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių kontrolės siekį suderinti su skaidraus ir profesionalaus valdymo būtinybe.

Pokalbyje taip pat buvo paliesta regionų stiprinimo tema. Aptarti ir konkretūs atvejai, tokie kaip Utenos pramonės parko steigimo eiga.

Šalies vadovas pabrėžė, kad sudėtingu priešrinkiminiu laikotarpiu vadovauti Ekonomikos ir inovacijų ministerijai gali tik asmuo, įsigilinęs į jos veiklos lauką ir galintis tikėtis solidaus palaikymo Seime.

Parašykite komentarą