25 milijonams pandemijos paveiktų žmonių – nauja „Microsoft“ iniciatyva trūkstamiems skaitmeniniams įgūdžiams įgyti

„Microsoft“ paskelbė apie naują pasaulinę iniciatyvą, kurios tikslas – iki metų pabaigos 25 milijonams žmonių visame pasaulyje padėti įgyti trūkstamų skaitmeninių įgūdžių, padėsiančių įsidarbinti lengviau. Tokiu būdu įmonė reaguoja į pasaulinę ekonomikos krizę, kurią sukėlė COVID-19 pandemija. Anot kompanijos atstovų, galimybė darbui pasitelkti išmaniąsias technologijas yra svarbus žingsnis, spartinant ekonominį atsigavimą, ypač tiems žmonėms, kurie pandemijos metu neteko darbo vietos.

Suteiks reikalingus įgūdžius

Šioje programoje dalyviai ras „LinkedIn Economic Graph“ duomenų, padedančių sužinoti apie tai, kokie darbuotojai šiuo metu rinkoje reikalingiausi ir kokių įgūdžių reikia, norint užimti šias pozicijas. Remiantis programos medžiaga, tarp reikalingiausių specialistų yra programinės įrangos kūrėjai, duomenų ir finansų analitikai, grafikos dizaineriai.

Vartotojai turės nemokamą prieigą prie mokymosi priemonių, pavyzdžiui, „LinkedIn Learning“, „Microsoft Learn“, „GitHub Learning Lab“ bei turinio, padedančio įgyti šioms pozicijoms užimti reikalingus įgūdžius. Tereikės pasirinkti dominančią profesiją ir vartotojai bus nukreipti į, pavyzdžiui, „LinkedIn Learning“  puslapį, kuriame visiškai nemokamai ras visą mokomąją medžiagą. Žiūrėdami vaizdo įrašus ir praktikoje taikydami įgytas žinias, žmonės visai netrukus pradės ugdytis būtinuosius pasirinktos pozicijos įgūdžius.

Programos dalyviams taip pat suteikiama nebrangi prieiga prie rinkoje pripažintų sertifikatų ir darbo paieškos įrankių. 

„COVID-19 sukėlė ir visuomenės sveikatos, ir ekonomikos krizę. Pasauliui atsigaunant po šių krizių, turime užtikrinti, kad niekas neliktų nuošalyje. Šiandien sutelkiame visas „Microsoft“ pajėgas, įskaitant „LinkedIn“ ir „GitHub“ išteklius, kad galėtume iš naujo suprasti, kaip žmonės mokosi ir pritaiko naujus įgūdžius. Norime padėti 25 mln. žmonių, susidūrusių su nedarbu dėl COVID-19, pasiruošti užimti naujas ar dar tik atsirasiančias darbo vietas“, – sako Satya Nadella, „Microsoft“ generalinis direktorius.

Visi minėtieji resursai pasiekiami adresu opportunity.linkedin.com ir bus prieinami keturiomis kalbomis – anglų, prancūzų, vokiečių ir ispanų.

20 milijonų JAV dolerių – kovai su pandemijos pasekmėmis

Taip pat „Microsoft“ visame pasaulyje skirs 20 mln. JAV dolerių ne pelno siekiančioms organizacijoms, suteikiančioms pagalbą tiems, kuriems jos reikia labiausiai. Ketvirtadalis šios sumos – 5 mln. JAV dolerių – bus paskirstyta bendruomeninėms ne pelno siekiančioms organizacijoms, kurios padeda skirtingoms tautinėms ir rasinėms bendruomenėms JAV.

„Didžiausia dabartinio ekonominio nuosmukio našta tenka mažiausiai pajėgiems ją atlaikyti. Nedarbo lygis rasinių ir tautinių mažumų, jaunų darbuotojų, moterų, neįgaliųjų ir mažiau išsilavinusių žmonių gretose sparčiai auga. Mūsų tikslas, sujungti naujausias technologijas ir stipriausias nevyriausybines bei nepelno siekiančias organizacijas, kad padėtume žmonėms išsiugdyti įgūdžius, reikalingus naujam darbui užsitikrinti“, – teigia Bradas Smithas, „Microsoft“ prezidentas.

Bendrovė taip pat įsipareigoja, kad viso pasaulio vyriausybėms būtų prieinami patikimesni duomenys ir jų analizė, įskaitant duomenis iš „LinkedIn Economic Graph“. Tokiu būdu vyriausybės galės geriau įvertinti vietos ekonominius poreikius. Ateityje „Microsoft“ ketina skatinti viešosios politikos naujoves, kurios, pasikeitus ekonominei situacijai, pagerintų įgūdžių įgijimo galimybes.

„Kurti galimybes kiekvienam pasaulinės darbo rinkos nariui – pagrindinis „LinkedIn“ variklis. Kaip „Microsoft“ ekosistemos dalis, mes turime unikalią galimybę padėti ieškantiems darbo visame pasaulyje įgauti reikiamų įgūdžių ir rasti norimą darbo vietą – ypač tiems, kurie atsidūrė neproporcingai nepalankioje padėtyje per COVID-19 krizę. Didžiuojamės galėdami pateikti aktualiausius duomenis apie tai, kokie specialistai ir įgūdžiai bus paklausūs ateityje. Mūsų sukurtos mokymosi programos padės 25 mln. darbo ieškančių žmonių atrasti naujas galimybes“, – sako Ryanas Roslansky, „LinkedIn“ generalinis direktorius.

„Microsoft“ taip pat paskelbė kurianti naują „Microsoft Teams” mokymosi programėlę. Atsistatant ekonomikai ir kuriantis naujoms darbo vietoms, ši programėlė padės naujiems ir esamiems kompanijų darbuotojams suteikti reikiamų įgūdžių bei juos tobulinti.

Daugiau informacijos apie iniciatyvą rasite specialiame „Microsoft“ tinklalapyje news.microsoft.com/skills.

Apie „Microsoft“:

„Microsoft“ (Nasdaq „MSFT“) išmanios debesijos eroje padeda bendrovėms, organizacijoms, namų vartotojams transformuoti save skaitmeniniam pasauliui. Bendrovė siekia kiekvieną planetos gyventoją ir organizaciją įgalinti pasiekti daugiau.

Parašykite komentarą