Draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ ir „Seesam Insurance“ baigė susijungimą

Gavusios atsakingų institucijų leidimus, ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ ir „Seesam Insurance“ baigė susijungimą. Nuo liepos 1 d. jos veikia kaip viena kompanija „Compensa Vienna Insurance Group“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Lietuvoje, o Latvijoje bei Estijoje veikia filialai. Lietuvoje bei Latvijoje bendrovė veikia su prekių ženklu „Compensa Vienna Insurance Group“, o Estijoje su prekių ženklu „Seesam Insurance“.

Užbaigus bendrovių sujungimą „Compensa Vienna Insurance Group“ perėmė visą „Seesam Insurance“ turtą, teises bei pareigas. Prie „Compensa Vienna Insurance Group“ taip pat buvo prijungtos draudimo agentavimo paslaugas teikiančios bendrovės „Compensa Services LT“ ir „Compensa Services LV“.

Susijungusios bendrovės valdybos pirmininko pareigas eina „Compensa Vienna Insurance Group“ generalinis direktorius Deividas Raipa. Valdybos narių – Nicolas Mucherl, „Compensa Vienna Insurance Group“ finansų direktorius, ir Andri Püvi, „Compensa Vienna Insurance Group“ Estijos filialo vadovas. Latvijos filialui vadovauja Aigars Freimanis. 

„Compensa Vienna Insurance Group“ ir „Seesam Insurance“ akcininkė „Vienna Insurance Group“ yra tvirtai įsipareigojusi Baltijos šalių rinkoms. Pirmaudama Baltijos šalyse ji mato didelį augimo potencialą ilguoju laikotarpiu – būtent todėl pastaraisiais metais tam skyrė dideles investicijas. Šiuo metu „Vienna Insurance Group“ Baltijos šalyse užimama rinkos dalis siekia apie 25 proc. Grupė yra sukaupusi gilių žinių, susijusių su draudimo paslaugų skaitmenizacija, paslaugų teikimu elektroninėje erdvėje ir kt. Galimybių toliau stiprinti savo pozicijas regione „Vienna Insurance Group“ mato optimizuodama augimo ir konkurencingumo galimybes – sutelkdama čia sukauptą patirtį. Dėl šios priežasties ir buvo priimtas sprendimas sujungti Baltijos šalyse veikiančias kompanijas „Compensa Vienna Insurance Group“ bei „Seesam Insurance“. 

„Ilgametę patirtį Baltijos šalyse sukaupusios „Compensa Vienna Insurance Group“ ir „Seesam Insurance“ pelnė tiek privačių, tiek ir verslo klientų pasitikėjimą. Sujungę bendroves, tampame dvigubai didesni ir stipresni – regione užimama rinkos dalis išauga iki 12,2 proc. Dviejų bendrovių sukaupta patirtis ir žinios leis pasiūlyti dar daugiau reikalingų draudimo sprendimų mūsų klientams – ypač daug dėmesio skirsime gyventojų turto apsaugai ir smulkiojo bei vidutinio verslo poreikiams. Tikimės, kad nuosekliai tobulindami siūlomus draudimo produktus ir gerindami vartotojų patirtį, toliau sėkmingai augsime ir didinsime užimamą rinkos dalį“, – sako Deividas Raipa, „Compensa Vienna Insurance Group“ valdybos pirmininkas.

Jis pažymi, kad bendrovių sujungimas – kompleksinis ir įvairiapusis procesas. Sėkmingam jo įgyvendinimui didelės reikšmės turėjo sklandžiai sustyguoti teisiniai ir vadybos aspektai. Ši išskirtinė patirtis sujungiant dviejų verslo įmonių procesus, jų siūlomus produktus bei komandas sukurs tvirtą pagrindą tolesnei aktyviai konkurencijai rinkoje.

Susijungus dviem bendrovėms išsiplečia tiek privatiems, tiek ir verslo klientams teikiamų draudimo paslaugų krepšelis. Privatiems klientams siūloma visapusė asmens ir turto, o verslo klientams – visapusė įmonės ir darbuotojų apsauga.

Svarbi informacija klientams

Įvykus bendrovių sujungimui, „Compensa Vienna Insurance Group“ perėmė visas „Seesam Insurance“, „Compensa Services LT“ ir „Compensa Services LV“ teises ir pareigas, sutartis su klientais, draudimo portfelius, darbuotojus ir turtą. Kitaip tariant, „Compensa Vienna Insurance Group“ vykdys visus „Seesam Insurance“ įsipareigojimus be pakeitimų – sutartys lieka galioti jose numatytomis sąlygomis ir pagal „Seesam Insurance“ draudimo taisykles. Kitos „Seesam Insurance“, „Compensa Services LT“ ir „Compensa Services LV“  iki bendrovių sujungimo sudarytos sutartys taip pat lieka galioti ir bus vykdomos be pakeitimų.

Klientai susisiekti su bendrovės specialistais, pasirašyti arba pratęsti sutartis gali šiais kontaktais: telefonu 19111, interneto svetainėje https://www.compensa.lt/produktai/ arba užsukę į vieną iš 40 skirtinguose miestuose veikiančių klientų aptarnavimo skyrių. Užregistruoti žalas – savitarnos svetainėje https://esales.compensa.lt/registracija/, telefonu 19111, pasitelkdami specialų įrankį interneto svetainėje https://www.compensa.lt/atsitikus-ivykiui/, atvykus į žalų registravimo padalinius https://www.compensa.lt/zalu-administravimas/ arba elektroniniu paštu zalos@compensa.lt

Užbaigus bendrovių sujungimą, „Compensa Vienna Insurance Group“ tapo ir naujuoju duomenų valdytoju, kaip tai numato Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas, ir tvarkys asmens duomenis, kuriuos iki sujungimo tvarkė „Seesam Insurance“, „Compensa Services LT“ ir „Compensa Services LV“. Bendrovė užtikrina, kad visi asmens duomenys yra ir bus tvarkomi atsakingai bei saugiai, laikantis visų teisės aktuose numatytų reikalavimų. Išsamesnę informaciją apie asmens duomenų tvarkymą galima rasti svetainėje www.compensa.lt.

Prieš susijungimą „Compensa Vienna Insurance Group“ Baltijos šalyse užėmė 5,8 proc., o „Seesam Insurance“ – 6,4 proc. rinkos.

Praėjusiais metais „Compensa Vienna Insurance Group“ regione fiksavo 15,3 proc. augimą – pasirašytų draudimo įmokų suma pasiekė 84,7 mln. eurų. Klientams buvo atlyginta beveik 35 proc. daugiau žalų – 41,4 mln. eurų. Bendrovės pelnas prieš mokesčius pasiekė 480,2 tūkst. eurų.

Per šį laikotarpį „Seesam Insurance“ Baltijos šalyse pasirašytų draudimo įmokų suma augo 20,3 proc. iki 86,6 mln. eurų. Klientams buvo atlyginta 18,7 proc. daugiau žalų – 43,9 mln. eurų. Pelnas prieš mokesčius siekė 3,7 mln. eurų.

Po sujungimo darbuotojų skaičius Lietuvoje siekia 390, Latvijoje 270, o Estijoje 183.

Apie „Compensa Vienna Insurance Group“

„Compensa Vienna Insurance Group“ yra Lietuvoje registruota akcinė draudimo bendrovė, kuri nuo 2016 m. sausio 1 d. pradėjo veiklą Baltijos šalyse. Iki 2016 m. Lietuvoje veikė Lenkijos ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group“ Lietuvos filialas, kuris veiklą šalyje vykdė nuo 2010 m.

Apie „Vienna Insurance Group“

„Vienna Insurance Group“ – lyderiaujanti draudimo kompanija Austrijoje ir Centrinėje bei Rytų Europoje. Ilgametes tradicijas, stiprius prekių ženklus ir glaudžius ryšius su klientais puoselėjančiai grupei priklauso apie 50 kompanijų iš 30 skirtingų šalių. Daugiau nei 25 tūkst. grupei priklausančių įmonių darbuotojų kasdien rūpinasi daugiau nei 22 mln. klientų. „Vienna Insurance Group“ akcijos listinguojamos Vienos akcijų biržoje nuo 1994 metų, tarptautiniu mastu pripažinta reitingų agentūra „Standard & Poors“ joms yra suteikusi A+ reitingą su stabilia perspektyva. Tai – aukščiausias reitingas iš visų lyderiaujančiame biržos sąraše ATX esančių įmonių. „Vienna Insurance Group“ glaudžiai bendradarbiauja su „Erste Group, didžiausiu mažmeniniu banku Centrinėje ir Rytų Europoje.

Parašykite komentarą