Seimo narys Justas Džiugelis dalyvaus susitikime su Marijampolės Naujųjų Tarpučių bendruomenės gyventojais

2020 m. liepos 2 d. pranešimas žiniasklaidai

Šį penktadienį, liepos 3 d. Seimo narys Justas Džiugelis susitiks su Marijampolės Naujųjų Tarpučių bendruomene dėl jų mikrorajone planuojamų statyti grupinio ir savarankiško gyvenimo namų psichikos ar proto negalią turintiems žmonėms.

„Negalime iškart pulti kaltinti bendruomenės, kuri, esu įsitikinęs, nelabai net įsivaizduoja, kaip realiai veikia grupinio ir savarankiško gyvenimo namai, ko laukti iš proto ar psichikos negalia turinčių žmonių. Žmonės bijo to, ko nepažįsta. Tai – ne tik Naujųjų Tarpučių bendruomenės, bet ir visos mūsų visuomenės problema, kurią galima išspręsti tik bendraujant, kalbantis“, – įsitikinęs Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys, Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininko pavaduotojas J. Džiugelis.

Prieš kelias dienas žiniasklaidoje nuskambėjo Naujųjų Tarpučių gyventojų protestas prieš, jų žodžiais tariant, buldozeriu stumiamą projektą, dėl kurio su jais nebuvo net pasitarta. 2,4 milijono eurų kainuojantį, iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą Marijampolės savivaldybė vykdo dėl šalies institucinės globos namų pertvarkos, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis nemano, kad turėtų dalyvauti ieškant kompromiso šioje nelengvoje situacijoje ir visą atsakomybę palieka savivaldai.

Maloniai kviečiame žiniasklaidos atstovus dalyvauti parlamentaro Justo Džiugelio susitikime su Naujųjų Tarpučių bendruomene, kuris vyks š. m. liepos 3 dieną, penktadienį, 15 val. Tarpučių g. 107, Marijampolė.

Parašykite komentarą