Žaliojoje Neringoje riedės pirmieji ekologiški „Bolt“ elektromobiliai

Įsibėgėjant vasaros sezonui, „Bolt“ turi žinią dar vieno kurorto gyventojams ir svečiams – pavežėjai kursuos Neringoje. Dar daugiau – šis miestas pirmasis, kuriame pradėjo veikti ir kelionių elektromobiliais kategorija.

„Išskirtiniam ir trapiam Neringos bei Kuršių nerijos kraštovaizdžiui labai svarbūs aplinką tausojantys sprendimai. Džiaugiamės verslo iniciatyvomis, kurios ne tik gausina kurorto paslaugų įvairovę, gerina jų kokybę, bet taip pat yra gamtai draugiškos.

Neringos savivaldybės puoselėjami darnaus judumo tikslai numato integruotą įvairiarūšio transporto plėtrą. Vienas iš siekių – riboti individualiais automobiliais trumpam laikui atvykstančių skaičių, suteikiant patrauklias kainos bei rekreacinės vertės požiūriu alternatyvas – vandens, viešąjį, ekologinį transportą“, – teigia Neringos meras Darius Jasaitis.

Aplinkosauga – viena iš „Bolt“ socialinės atsakomybės linijų. Praėjusių metų rudenį kompanija pristatė Žaliąjį planą (angl. Green plan), kurio pagrindinis tikslas – iki 2025 m. „Bolt“ degalais varomų transporto priemonių taršą Europoje sumažinti net 5 mln. tonų. To pavėžėjimo platforma siekia kompensuodama automobilių paliekamą anglies dvideginio pėdsaką tokiomis iniciatyvomis kaip eglučių sodinimas Vilniaus apylinkėse, elektrinių paspirtukų didmiesčiuose plėtra. Elektromobiliai Neringoje – dar vienas įrankis kovoje su CO2 tarša, apskritai jos išvengiant.

Lyderiaujančios Europoje pavėžėjimo paslaugų platformos vadovo Lietuvoje Andriaus Pacevičiaus teigimu, pavežėjų tinklui pradėjus veikti uostamiestyje ir Palangoje, buvo laiko klausimas, kada įmonė įgyvendins kitą plėtros etapą ir Kuršių nerijoje.

„Nuo šiol „Bolt“ pavėžėjimo paslaugos tapo prieinamos visame pajūryje, tad vasaros sezonu suaktyvėjantis poilsis čia bus dar komfortiškesnis. Išsikvietus pavežėją bus galima keliauti tyrinėjant visas Neringos gyvenvietes ar nuvykti iki pat kelto į Klaipėdą“, – pasakoja A. Pacevičius.

Pavasarį Klaipėdoje buvo pristatytos dalijimosi paspirtukais bei „Bolt Food“ maisto pristatymo paslauga. Tikimasi, kad „Bolt“ klientams, atvykusiems atostogauti, transporto priemonių bei paslaugų pasiūla pajūrio miestuose atvers galimybę ne tik greičiau ir saugiau nuvykti nuo taško A iki taško B, bet ir paįvairinti laisvalaikį ar geriau pažinti pajūrį.

Apie „Bolt“

„Bolt“ – Europoje lyderiaujanti pavėžėjimo platforma, kurianti lengvesnį, greitesnį ir patikimesnį susisiekimą mieste. Kompaniją 2013 m. įkūrė Markusas Villigas. Tai viena greičiausiai augančių transporto platformų Europos bei Afrikos žemynuose, į kurią jau yra investavę „Daimler“, „Didi Chuxing“, „Korelya Capital“ ir „TransferWise“ bendraįkūrėjas Taavetas Hinrikus. „Bolt“ paslaugomis naudojasi virš 30 milijonų žmonių daugiau nei 35 valstybėse visame pasaulyje. Daugiau informacijos: www.bolt.eu

Parašykite komentarą