Nuo liepos 6-osios Lukiškių aikštėje istorinių lietuviškų filmų savaitė

Vilnius kviečia Valstybę švęsti Lukiškių aikštėje su geru lietuvišku kinu – nuo liepos 6-osios visą savaitę čia laukia populiarių istorinių kokybiškų filmų vakarai. Didžiuliame Telia ekrane nuo 21 val. kas vakarą kviečiama pažiūrėti vis naują istorinį filmą po žvaigždėmis, ilsinant basas kojas smėlyje. Visi kino seansai – nemokami.

Šventinę liepos 6-ąją nuo 20 val. bus galima stebėti ir tiesioginę LRT transliaciją nuo Karaliaus Mindaugo tilto – išvysime, kaip 12-ąjį kartą visame pasaulyje vienu metu suskambės „Tautiška giesmė“.

Iškart po himno giedojimo, nuo 21:05 val. kinas „Gimtinė“ žiūrovus perkels į ne tokią jau tolimą praeitį – 1992-uosius. Ekrane atgims kelerių metų Nepriklausomos Lietuvos vaizdas iš Amerikos į gimtinę grįžusios Viktorijos (akt. Severija Janušauskaitė) ir už Atlanto gimusio jos sūnaus Kovo akimis.

Antradienio vakarą (liepos 7 d.) ekrane lauks istorija, palietusi tūkstančius lietuvių – „Tarp pilkų debesų“. Liepos 8 d. bus demonstruojama įtempto siužeto drama apie kovą už laisvę sovietinės priespaudos prislėgtoje Lietuvoje „Emilija iš Laisvės alėjos“. Liepos 9 d. prie ekrano Lukiškių aikštėje pakvies dokumentinis filmas „Pakilau skrydžiui“: trijų sklandytojų, pilotų pirmasis istorijoje tokio pobūdžio skrydis bemotorėmis priemonėmis, kuriuo siekta paminėti Lietuvos šimtmetį ir įkvėpti Lietuvos žmones veikti, o Ukrainos – siekti savo laisvės. Liepos 10-ąją jautrus kinas „Širdys“ nukels į praėjusio amžiaus paskutiniojo dešimtmečio Lietuvą, sanatoriją, kur sergantieji širdies ligomis viltingai laukia donorų. Liepos 11-osios vakaras primins carinę Lietuvą ir kovas už laisvę, teisingumą, meilę – bus galima išvysti legendą „Tadas Blinda. Pradžia“, kuri primins vertybes, dėl kurių verta gyventi, kautis ir mirti.

Sekmadieniai skirti šeimoms, tad liepos 12 d., 11 val. vaikų lauks popietė su animatoriais. Kinas „Istorija pagal mus“ pakvies pažinti Lietuvos istoriją kitaip, supažindins vaikus su svarbiais mūsų šalies istoriniais įvykiais, žymiais žmonėmis, jų nuveiktais darbais ir kasdienybe. Vaikai turės galimybę ir patys suvaidinti žinomus Lietuvos istorijos įvykius ir susikurti „mini“ filmą apie istorinį įvykį. Lukiškių aikštėje lauks edukacija ir geras laikas su draugais, prisimenant įdomiausius Lietuvos istorijos faktus.

Išsamų repertuarą rasite čia:openbeach.lt

Parašykite komentarą