Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno Gabrieliaus Landsbergio pranešimas: „Kelių direkcijos vadovo atleidimas – žingsnis atgal nuo skaidrumo standartų“

2020 m. liepos 3 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas, Opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis, vertindamas žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus dėl iš pareigų atleidžiamo Kelių direkcijos vadovo Vitalijaus Andrejevo, pažymėjo, kad grįžtama prie tradicinių nomenklatūrinių normų.

„Tokiais sprendimais valstybėje politikos, skaidrumo ir etikos standartai bloškiami dešimtmečius atgal. Susikompromitavęs, viešų kaltinimų korupcija sulaukęs ir abejonių dėl jų neišsklaidęs Valdemaro Tomaševskio ministras Jaroslavas Narkevičius su premjero Sauliaus Skvernelio pritarimu akivaizdžiai susidoroja su principingu ir nepriklausomu institucijos vadovu, kuris nesutiko vykdyti neskaidrių sprendimų. Gėdinga, kad vietoj žadėtos profesionalų politikos, Roko Masiulio skaidrumo reformų, Lietuvos Respublikos Vyriausybė grįžta į nomenklatūros „zadanijų“ ir nusivalymo kojų į teisės bei skaidrumo principus laikus“, – teigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis G. Landsbergis.

Parašykite komentarą