„Barbora“ pradeda prekių pristatymą į namus 5 regioniniuose miestuose kartu su „ZITICITY“

Pavasarį plėtrą į visas apskritis įgyvendinusi ir 38-iuose mažesniuose miestuose ir miesteliuose paslaugą „Barbora Express“ pristačiusi elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ stiprina pozicijas regionuose. Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės ir Druskininkų gyventojai per „Barbora Express“ užsakytas prekes jau gali gauti tiesiai į namus ar kitu nurodytu adresu. Prekių pristatymą mažesniuose miestuose „Barbora Express“ išbandys kartu su partneriu – startuoliu „ZITICITY“.

Balandį atidarytos 39 „Barbora Express“ pirkinių atsiėmimo stotelės sudarė galimybę regionų gyventojams maistą ir kasdienes prekes užsakyti internetu, o užsakymą po valandos atsiimti parduotuvėje „Maxima“. Kaip teigia „Barboros“ vadovas Andrius Mikalauskas, tikimasi, kad pristatymo į namus paslauga 5 miestuose gyventojus paskatins dar aktyviau naudotis elektronine parduotuve kasdieniams pirkiniams.

„Pradėdami prekių pristatymą į namus mažesniuose miestuose, norime pirmiausiai išanalizuoti tokios paslaugos paklausą juose, todėl porą mėnesių stebėsime rezultatus ir spręsime, kokia kryptimi judėti toliau. Didmiesčių gyventojai jau yra įvertinę, kad galimybė prekes gauti tiesiai į namus yra vienas iš elektroninės prekybos didžiausių pranašumų. Tai padeda žmonėms taupyti laiką, nereikia patiems nešti sunkių pirkinių krepšių. Maisto pirkimas internetu regionų gyventojams dar gana naujas dalykas, prie kurio pratinamasi, todėl svarbu, kad jis būtų patogus. Stebėsime, ar prekių pristatymas į namus paslaugą darys dar patrauklesnę ir pirkėjams mažesniuose miestuose“, – sako A. Mikalauskas.

Neseniai pirkinių krepšelio minimalų dydį regionuose sumažinusi iki 9,99 Eur, tokį patį „Barbora Express“ išlaikys ir užsakymams su pristatymu į namus. Pasak A. Mikalausko, prekių asortimentas regionuose orientuotas į kasdienį apsipirkimą, todėl svarbus ne tik krepšelio dydis, bet ir prekių suruošimo laikas, užsakymų pateikimo patogumas.

„Atsižvelgdami į mažesnių miestų gyventojų poreikius, keitėme ir pačią „Barbora Express“ paslaugą. Paspartinę procesus, pasiekėme, kad prekės būtų suruošiamos per valandą. Tai, kaip greitai gyventojai gali atsiimti prekes ar jas gauti į namus – svarbus kriterijus planuojant apsipirkimą internetu. Taip pat sudarėme galimybę užsakymus pateikti mobiliojoje aplikacijoje. Prasidėjus vasarai, pastebėjome dar vieną tendenciją – mažesnių miestų „Barbora Express“ paslauga naudojasi ir didmiesčių gyventojai, vykdami prie ežerų ar į pajūrio kurortus. Išvykdami iš namų, užsako prekes su atsiėmimu, pvz., Utenos, Zarasų ar Palangos „Barbora Express“ stotelėse ir pakeliui jas pasiima“, – pasakoja „Barboros“ vadovas. 

Prekes pristatys su partneriais

Ieškant galimybių pristatymo į namus paslaugą plėsti regionuose, „Barbora“ priėmė sprendimą dirbti su partneriais. Tam pasirinktas sparčiai augantis pristatymo į namus paslaugas teikiantis startuolis „ZITICITY“. Panevėžio, Šiaulių, Alytaus, Marijampolės ir Druskininkų miestuose dalis jų kurjerių bus dedikuoti būtent „Barbora Express“ užsakymams išvežioti.

„Savo transporto parko išplėtimas kituose miestuose reikalauja didelių investicijų, kurias šiuo metu norime nukreipti į paslaugų gerinimą ir naujų sprendimų diegimą. Partnerystė su „ZITICITY“ leis užtikrinti aukštą paslaugos kokybę, kuri jau tapo „Barboros“ vizitine kortele. Renkantis partnerius mums svarbiausia buvo užtikrinti tos pačios dienos pristatymą vienos valandos intervalais“, – apie partnerystę su startuoliu kalba A. Mikalauskas.

Startuolis „ZITICITY“ savo veiklą orientavo į didžiuosius miestus, tačiau partnerystę su „Barbora“ mato kaip galimybę išbandyti greito pristatymo į namus paklausą ir mažesniuose miesteliuose.

„Stiprus „Barboros“ vardas suteikia pasitikėjimo žengti į mažesnius miestelius. Matome, kad karantinas suformavo naujus apsipirkimo įpročius ir gyventojai atsigręžė į e. prekybą. Kartu suprantame, kad mažesnių miestelių gyventojams maisto pirkimas internetu dar naujas apsipirkimo būdas, prie jo reikia prirasti, todėl tikimės nuoseklaus augimo“, – sako Laimonas Noreika, „ZITICITY“ vadovas ir bendraįkūrėjas.

Kaip pastebi L. Noreika, mažesniuose miestuose šiuo metu yra didelė darbuotojų pasiūla. Karantino metu itin stipriai smukus taksi ir pavežėjimo paslaugų paklausai, vairuotojai aktyviai pradėjo ieškoti alternatyvų. „Barboros“ ir „ZITICITY“ partnerystė sudarė galimybę be darbo likusiems žmonėms grįžti prie automobilio vairo ir įsidarbinti kurjeriais.

Per „Barbora Express“ užsakytos prekės Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje ir Druskininkuose pristatomos kasdien nuo 10.00 iki 20.00 val. Pristatymui taikomas fiksuotas 1,99 Eur mokestis.

Parašykite komentarą