Grąžinantys užstatą gali daugiau: „Nacionalinės Eko lenktynės“ prasideda!

Lietuvoje prasideda „Nacionalinės Eko lenktynės“ – edukacinis žaidimas, skirtas visiems šalies gyventojams, kurie naudojasi užstato sistema. Iniciatyvos autorius VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ tikisi, kad žaidimas visuomenei padės geriau įsisąmoninti ir suvokti, kad saugant aplinką kiekvieno piliečio indėlis yra svarbus. Dalyvaudami žaidime įvairaus amžiaus grupės žmonės gali laimėti vertingų prizų.

„Užstato sistemos administratoriaus“ (USAD) duomenimis, šiuo metu Lietuvos užstato sistema naudojasi 9 iš 10 gyventojų. Dauguma jų pripažįsta, kad sistema padeda apsaugoti gamtą nuo atliekų – tūkstančių tonų stiklo, metalo ir plastiko, kuris USAD dėka grąžinamas perdirbti. Praėjusių metų duomenimis, gyventojai grąžino daugiau kaip 611 milijonų užstatinių pakuočių. Tad dabar atėjo metas parodyti, kad grąžinti pakuotes ne tik naudinga, bet ir smagu: nuo šiandien startuoja „Nacionalinės Eko lenktynės“.

Virtualiu pramoginiu edukaciniu žaidimu „Nacionalinės Eko lenktynės“ USAD siekia parodyti, kad užstato sistema yra didelio aplinkosaugos mechanizmo dalis ir kiekvienas pakuotes grąžinantis asmuo gali rasti būdų, kaip dar geriau tausoti išteklius, atsakingiau vartoti ir kitaip aktyviai prisidėti prie aplinkosaugos bei ekologijos.

 „Nacionalinės Eko lenktynės“ tinka visoms amžiaus grupėms, stebina išradingais klausimais ir patrauklia vizualika. Žaidimas paprastas ir patogus, jis vyks 9 savaites.

Specialiai žaidimui buvo sugalvota daugiau kaip 100 klausimų, tad kiekvienas žaidėjas galės svariai praturtinti savo žinias. Geriausius rezultatus pasiekusių žaidėjų laukia prizai: galima laimėti 100 komplektų metalinių šiaudelių, 50 nešiojamų įkroviklių ir 10 paspirtukų.

„Nacionalinės Eko lenktynės“ vyksta per mobiliojo telefono programėlę – tereikia ją atsisiųsti. Pridavus užstato ženklu pažymėtas pakuotes, bus atspausdinamas kvitas su specialiu, žaidimui skirtu, brūkšniniu kodu. Atidarę programėlę žaidėjai prisijungs įvesdami prašomus duomenis, o norėdami pradėti žaisti turės skenuoti kvito apačioje esantį brūkšninį kodą.

Žaidimas yra suskirstytas į 9 lygius, kurie atsirakins kas savaitę. Aktyviai žaisdami ir dalyvaudami visuose etapuose „Nacionalinės Eko lenktynių“ dalyviai galės padidinti tikimybę laimėti vertingesnius prizus. Geriausiai į klausimus atsakę prizų laimėtojai bus atrenkami burtų keliu. Daugiau informacijos www.grazintiverta.lt/nel

Parašykite komentarą