Turizmo inovacijas skatinanti priemonė sulaukė itin didelio verslo atstovų susidomėjimo

Į inovatyvias veiklas orientuota priemonė „Turizmo inovacijos“ per mėnesį sulaukė 325 paraiškų, o pagal jas prašomų finansuoti išlaidų suma jau viršijo numatytą biudžetą – 6 mln. Eur.

Turizmo paslaugas teikiančios įmonės ir turizmo verslo asociacijos nuo birželio mėnesio pradžios galėjo teikti paraiškas finansavimui gauti pagal šią priemonę, kuri sudaro galimybę turizmo sektoriui nedelsiant persiorientuoti į inovatyvias veiklas ir taip prisitaikyti prie COVID-19 sukeltų aplinkybių. Priemonę administruojanti Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) sulaukė paraiškų už 9 mln. eurų.

Šiuo metu vyksta intensyvus paraiškų vertinimas, kurį planuojama baigti iki rugpjūčio mėnesio pabaigos. Finansavimas jau yra skirtas projektams, kurių bendra vertė yra daugiau kaip 100 tūkst. Eur.

„Karantinui pakeitus visų gyvenimo būdus, turizmas tapo vienu labiausiai paveiktų sektorių tiek Lietuvoje, tiek ir visame pasaulyje. Inovacijų dėka šiam sektoriui atveriamos galimybės kiek įmanoma prisitaikyti prie netikėtai pasikeitusios situacijos. Ši priemonė sulaukė itin didelio susidomėjimo ir tai puiki paskata turizmo sektoriui persiorientuoti į inovatyvias veiklas“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

Didžioji dalis įmonių, prašančių finansavimo, planuoja kurti ir tobulinti turizmo paslaugas – diegti naujas inovatyvias informacines sistemas, kelionių rezervacijų programas, nuotolinį teikiamų paslaugų pristatymą, vartotojų pasiūlymų automatinį generavimą. Taip pat nemažai pareiškėjų ketina kurti įvairius virtualius savo paslaugų pristatymus bei vaizdo turus. Norėdamos pritraukti daugiau klientų, turizmo paslaugas teikiančios bendrovės ketina įsigyti ir reklamos paslaugas „Google“, „Facebook“, „Instagram“ platformose.

Siekdama užtikrinti turizmo sektoriaus likvidumą ir skatinti turizmo atsigavimą Ekonomikos ir inovacijų ministerija numačiusi ir kitas pagalbos priemones turizmo paslaugas teikiančioms įmonėms – „Paskolos turizmo ir viešojo maitinimo paslaugų teikėjams“, „Garantijos kelionių organizatorių prievolių įvykdymo užtikrinimui“, trečios nakties užsienio turistams kompensavimo modelis ir kita.

Iš viso turizmo sektoriaus priemonėms įgyvendinti skirta 49 mln. eurų (neįskaičiuotos draudimo garantijos) valstybės biudžeto lėšų.

Parašykite komentarą