Prezidentas pasveikino Prancūziją Bastilijos dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda savo ir Lietuvos žmonių vardu pasveikino Prancūzijos Respublikos Prezidentą Emmanuelį Macroną ir visus prancūzus nacionalinės šventės – Bastilijos dienos – proga.

Pasak šalies vadovo, šie metai ženklina svarbią istorinę sukaktį Lietuvos ir Prancūzijos dvišaliuose santykiuose – prieš 100 metų gegužės 11 d. Prancūzija de facto pripažino atkurtą mūsų valstybę. Prancūzija ir šiais laikais išlieka patikima Lietuvos partnere ir sąjungininke.

„Vertiname Prancūzijos indėlį stiprinant Lietuvos ir kartu viso Baltijos regiono saugumą. Prancūzija jau septynis kartus dalyvavo Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos oro policijos misijoje Baltijos šalyse, taip pat yra prisijungusi prie NATO energetinio saugumo kompetencijos centro. Džiaugiuosi, kad prieš dvejus metus dislokavusi savo karių kontingentą NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje, nuo šio mėnesio Prancūzija vėl jungiasi prie šios misijos“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad pasaulį šiemet sukausčiusi COVID-19 pandemija parodė, kad tik susitelkę ir būdami vieningi galime sėkmingai įveikti kylančius iššūkius ir suvaldyti jų padarinius. Svarbu, kad Europa greičiau atsigautų po pandemijos ir visi kartu galėtume toliau dirbti mūsų žmonių gerovės labui.

Nacionalinės šventės proga Prezidentas Prancūzijai ir visiems jos žmonėms palinkėjo sveikatos, vienybės ir klestėjimo.

Parašykite komentarą