Prezidentas antradienį dirbs Birštone

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį, liepos 21 d., dirbs Birštone, kur susitiks su aštuoniais Kauno regiono merais, turizmo sektoriaus atstovais, taip pat plaukdamas su merais Nemunu aptars laivybos Nemuno aukštupyje plėtros iššūkius. Tai – jau tradiciniu tapęs kasmėnesinis Prezidento ir jo komandos persikėlimas visai darbo dienai į vis kitą Lietuvos regioną.

Šalies vadovas su komanda Kauno regione daugiausia dėmesio skirs turizmo galimybėms, su regiono turizmo sektoriaus atstovais aptars turizmo situaciją Lietuvoje COVID-19 kontekste, turizmo aplinkos gerinimo aktualijas ir regionų patrauklumo didinimo perspektyvas.

Darbo dienos metu taip pat bus keliami aktualūs klausimai, susiję su savivaldybių savarankiškumo stiprinimu, korupcijos prevencija, viešaisiais pirkimais, ikimokyklinio ugdymo prieinamumu, aplinkosauga, kelių rekonstrukcija, vandentvarkos projektais, ir kiti.

9.30 val. su Birštono ir Kauno miestų, Kauno, Jonavos, Raseinių, Prienų, Kėdainių ir Kaišiadorių rajonų merais šalies vadovas aptars ir kiekvienai savivaldybei, ir visam regionui rūpimas problemas. Po susitikimo, 12 val., numatomi Prezidento ir jo patarėjų komentarai žiniasklaidai.

14.15 val. Prezidentas kartu su merais bei Vidaus vandenų kelių direkcijos atstovu plauks laivu Nemunu, kur apžiūrės upės ruožą ir aptars keleivinės ir pramoginės laivybos skatinimo galimybes, Nemuno aukštupio valymo finansavimo klausimus.

15.30 val. susitikime su turizmo sektoriaus atstovais šalies vadovas su patarėjais diskutuos turizmo skatinimo regione klausimais.

Kauno regione pirmoji ponia Diana Nausėdienė lankysis Nemajūnų dienos centre, kur domėsis paslaugų šeimai, socialinės rizikos vaikams, globėjams, neįgaliesiems, senyvo amžiaus asmenims plėtojimu regione. Taip pat pirmoji ponia susitiks su aktyvia Nemajūnų bendruomene, susipažins su jos veikla ir iššūkiais.

Lietuvos Respublikos Prezidentą ir jo komandą darbo dienų regionuose metu nuo šiol lydės Prezidento rūmuose įsikūrusio Valstybės pažinimo centro edukatoriai, kurie rengs užsiėmimus įvairaus amžiaus vaikams apie valstybę, pilietiškumą ir Prezidento instituciją.

Prezidento patarėjai savivaldybėse susitiks su savo kuruojamų sričių specialistais: globos centrų atstovais, vaiko teisių apsaugos teritoriniais skyriais, administracinio teismo atstovais, regiono policijos ir priešgaisrinės apsaugos pajėgų atstovais, švietimo skyrių ir neformaliojo vaikų švietimo srityje dirbančių NVO atstovais, savivaldybių administracijos direktoriais ir kt.

Pastabos žiniasklaidai

Prezidento darbo dienos Kauno regione programa

9.30 val. Prezidento susitikimas su Kauno regiono merais (Birštono Kurhauzas, B. Sruogos g. 2, Birštonas). *Bus galimybė filmuoti ir fotografuoti susitikimo pradžią.

12.00 val. Prezidento ir jo patarėjų spaudos konferencija (Birštono Kurhauzo parodų salė, B. Sruogos g. 2, Birštonas).

12.40 val. Šalies vadovas aplankys Valstybės pažinimo centro pilietiškumo dirbtuves (Kneipo sodas, B. Sruogos g. 2B, Birštonas). *Bus galimybė filmuoti ir fotografuoti.

14.15 val. Šalies vadovo plaukimas Nemunu. *Filmuoti ir fotografuoti galimybės nebus.

15.30 val. Prezidento susitikimas su regiono turizmo sektoriaus atstovais (Birštono Kurhauzas, B. Sruogos g. 2, Birštonas). *Filmuoti ir fotografuoti galimybės nebus.

Informuojame, kad Prezidento patarėjų darbo susitikimai nėra vieši žiniasklaidai ir juose gali dalyvauti tik iš anksto užsiregistravę dalyviai.

Pirmosios ponios Dianos Nausėdienės programa

9.45 val. Pirmoji ponia lankysis Nemajūnų dienos centre (Topolių g. 1, Geležūnų k., Birštono savivaldybė). *Bus galimybė dalyvauti žiniasklaidos atstovams.

11.0012.00 ir 15.0016.30 val. D. Nausėdienė dalyvaus edukaciniuose Valstybės pažinimo centro užsiėmimuose (Birštono bendruomenės namai, Birutės g. 10A, Birštonas) *Filmuoti ir fotografuoti galimybės nebus.

12.0013.00 val. Pirmoji ponia bendraus su birštoniečiais ir miesto svečiais Valstybės pažinimo centro pilietiškumo dirbtuvėse (Kneipo sodas, B. Sruogos g. 2B, Birštonas). *Bus galimybė dalyvauti žiniasklaidos atstovams.

Valstybės pažinimo pilietiškumo dirbtuvės „Pažink, atrask, kurk savo valstybę!“

11.0017.00 val. Kneipo sode įsikūrusiame stende lauks interaktyvi ekspozicija, specialūs užsiėmimai mažiesiems, galimybė pasitikrinti žinias apie Lietuvą ir laimėti prizus (Kneipo sodas, B. Sruogos g. 2B, Birštonas). *Bus galimybė filmuoti ir fotografuoti.

Parašykite komentarą