VDU sportininkai vieni geriausių pagal Lietuvos studentų čempionatų rezultatus

Lietuvos studentų sporto asociacija (LSSA) kasmet ruošia Lietuvos universitetų suvestines, išrikiuodama juos pagal sezono sportinius pasiekimus, atsižvelgiant į laimėtų sporto varžybų skaičių. Šiemet dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos ir šalyje paskelbto karantino, varžybų sezoną teko nutraukti kiek anksčiau – iš numatytų 20-ties čempionatų, įvyko 11.

Susumavus keturiolikos Lietuvos universitetų 2019-2020 m. m. rezultatus Lietuvos studentų sporto asociacijos organizuojamose varžybose, paaiškėjo ir lentelės lyderiai – tarp kurių antroje vietoje atsidūręs Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), po savęs palikdamas Vilniaus universiteto (VU), Kauno technologijos universiteto (KTU) ir Vilniaus Gedimino Technikos (VGTU) sportininkus bei nusileisdamas tik Lietuvos sporto universitetui (LSU). LSSA sporto pasiekimų lentelės lyderiai nustatomi remiantis olimpine skaičiavimo sistema, kuomet aukščiausioje vietoje atsiduria universitetas, sezono varžybose pelnęs daugiausia aukso medalių. VDU sezono metu pelnė 24 medalius, iš kurių – 11 aukso, 7 sidabro ir 6 bronzos. VDU studentai universitetą atstovavo tiek komandinėse (krepšinio, futbolo, tinklinio, rankinio), tiek individualiose (lengvosios atletikos, sambo, stalo teniso, badmintono, šaudymo, irklavimo) sporto šakose.

Antra vieta galutinėje studentų čempionatų medalių suvestinėje – kol kas aukščiausias VDU sportininkų pasiekimas. VDU Sporto centro vadovas docentas Vladas Juknevičius neabejoja, kad kasmet vis gerėjantys sportininkų rezultatai – sunkaus ir nuolatinio darbo rezultatas, o ateityje plėtojant su sportu susijusias studijas universitete,  dar labiau  didės studentų sportininkų skaičius bei džiugins vis augantys sportiniai pasiekimai.

Dar praėjusiais metais, VDU susijungus su LEU – VDU Švietimo akademija ir ASU – VDU Žemės ūkio akademija, universiteto Sporto centras persikėlė į erdvesnes ir modernesnes patalpas. Duris studentams atvėrė atnaujinta treniruoklių salė bei sporto erdvės lauke. Dar šiais metais bus pabaigta įrengti dirbtinės dangos futbolo aikštė, o kitais metais dar viena multifunkcinė sporto salė, kuri gerokai praplės universiteto studentų galimybes sportuoti ir siekti dar aukštesnių rezultatų.  Sportininkus vietinėms ir tarptautinėms varžyboms ruošiantys treneriai neabejoja, kad tinkamesnė aplinka treniruotis, taip pat stipriai prisideda prie džiuginančių rezultatų bei pačių studentų motyvacijos tobulėti.

VDU krepšinio komandos treneris Arūnas Juknevičius, kurio treniruojamos krepšinio komandos nuolat demonstruoja puikius rezultatus įvairiose varžybose, praėjusiame sezone VDU atstovavo net keturiose vaikinų krepšinio komandos krepšinio lygose (Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL), Regionų krepšinio lygoje (RKL), Kauno miesto mėgėjų lygoje (KMML) ir Sostinės krepšinio lygoje (SKL)) viliasi, kad vis tobulėjančios sporto erdvės universitete atvers ir duris burtis naujoms komandoms.

A. Juknevičius pasakoja, kad praėjusiame sezone VDU krepšininkai universitetą atstovavo net keturiose vaikinų krepšinio komandos lygose: Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL), Regionų krepšinio lygoje (RKL), Kauno miesto mėgėjų lygoje (KMML) ir Sostinės krepšinio lygoje (SKL), kuriose demonstravo gražų ir perspektyvų žaidimą. Taip pat šiame sezone laimėjo čempionų titulą Regionų krepšinio lygos (RKL) čempionate (trečioji pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lyga). „Visa tai puikiai įrodo, kad svarbiausia ne tik didžiulis darbas, bet ir visi papildomi veiksniai – kuo patrauklesnė ir labiau treniruotėms pritaikyta aplinka, profesionalūs treneriai, galimybė praplėsti žinias. Džiugu, kad VDU krepšinio komanda tapusi RKL diviziono antros vietos laimėtoja 2020-2021 m. m. sezone rungtyniaus jau A divizione“, – pasakoja treneris ir tikisi, kad atsinaujinusioje universiteto sporto bazėje bus dar geresnės galimybės studentams sportuoti ir rūpintis savo sveikata, o galbūt artimiausiu metu atsiras net ir naujos komandos, pavyzdžiui merginų krepšinio komanda.

Šiuo metu VDU sportininkai pamažu grįžta į įprastą treniruočių bei užsiėmimų grafiką ir ruošiasi artėjančioms vietinio bei tarptautinio lygio varžyboms.

Parašykite komentarą