Septintoji „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendija įteikta tvaraus katamarano kūrėjui

Liepos 24-ąją Klaipėdoje finišavo „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendijos konkursas. Jau septintą kartą surengto renginio metu apdovanotas daugiausiai uostamiesčio gyventojų ir komisijos simpatijų pelnęs finalistas. Šįkart pagrindiniu 4 tūkst. eurų vertės apdovanojimu įvertintas klaipėdietis Tomas Vėlius, įgyvendinęs vieną inovatyviausių pasaulyje žaliųjų idėjų – elektra varomą katamaraną. 

Pergalę atnešė unikali žalioji idėja

Septintąjį kartą Klaipėdoje inicijuotas konkursas šiemet ir vėl sulaukė didelio dalyvių ir miestiečių   įsitraukimo. Dėl „Klaipėdos švyturio ateities” stipendijos laimėjimo konkurse varžėsi 27 aktyvūs uostamiesčio gyventojai, iš kurių į finalą pateko 5 daugiausiai klaipėdiečių palaikymo sulaukę talentai.

Finalinis penketas pasižymėjo itin stipriomis asmenybėmis, o galutinį sprendimą, kam atiteks bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ įsteigta „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendija, lėmė vietos gyventojų ir komisijos balsai. Susumavus rezultatus paaiškėjo, jog fortūna šįkart nusišypsojo Tomui Vėliui. 

Jaunasis uostamiesčio gyventojas yra unikalios idėjos – elektra varomo katamarano „Popa Boat“ – autorius ir šio verslo vedlys. Keli tokie katamaranai pastaraisiais metais yra prieinami visiems Klaipėdos gyventojams ir svečiams – juos išsinuomoti ir paplaukioti galima Danės upėje, o šią pramogą netruko pamėgti ir įvertinti tiek patys klaipėdiečiai, tiek turistai.

Kaip pasakoja T. Vėlius, „Popa Boat“ yra išmani, elektra varoma vandens transporto priemonė. Tai – lėtaeigis, maždaug apie 10 km/h greitį išvystantis laivas, pasižymintis paprastu valdymu (elektrine vairalazde arba mobiliuoju telefonu, naudojant bevielio ryšio technologiją „Bluetooth“) bei manevringumu.

Atsiimdamas pelnytą apdovanojimą, T. Vėlius neslėpė susijaudinimo ir džiaugsmo:

„Dėkoju visiems palaikiusiems ir tikėjusiems mano sėkme. Ačiū, kad tikite ja ir toliau. Esu laimėjęs daug antrų vietų ir kartą viename konkurse mums palinkėjo nenusiminti, kad iškovojame antrą, trečią ar kitą vietą – tokie laimėjimai tik sustiprina motyvaciją, augina ambicijas. Dabar matau, kad tai tikra tiesa. Tikiuosi, kad ir toliau eisiu į priekį bei džiuginsiu žmones su savo kūryba“, – kalbėjo stipendijos nugalėtojas.

Stipendija – kaip paskata svajonių įgyvendinimui 

Renginio metu finalistus sveikino ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, negailėjęs gerų žodžių konkurso idėjai ir uostamiesčio gyventojų pasiekimams.

„Visi konkurso dalyviai savo darbais ir talentais jau yra laimėtojai, garsinantys Klaipėdos miestą tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Džiaugiuosi, kad jau septintąjį kartą vykstantis konkursas sulaukė tokio susidomėjimo ir aktyvumo – tai liudija, jog Klaipėda nesustoja augti ir auginti išskirtines asmenybes, ateities švyturius“, – sakė miesto meras. 

Jam antrino ir pagrindinis konkurso iniciatorius, įmonės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

„Kaip ir kasmet, taip ir šiemet belieka džiaugtis jau kone tradicija tapusiu mūsų konkursu ir, žinoma, jo dalyviais. Kaskart pretendentų sąrašą papildo nauji veidai ir dideli jų darbai, liudijantys, kad uostamiestyje apstu talentingų, jaunų, veržlių ir ambicingų kūrėjų. Visi jų pasiekimai yra didelis laimėjimas ne tik Klaipėdai. Savo ruožtu tikiu ir tikiuosi, kad stipendija paskatins laimėtoją nesustoti pildyti svajones ir ateityje“, – kalbėjo R. Viršilas.

Anksčiau „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendiją jau yra gavę Klaipėdos universiteto mokslininkas Žydrūnas Lukošius, laivų inžinierius Lukas Norkevičius, pianistė Adelė Daunoravičiūtė, solistas Steponas Zonys, kino kūrėjas Arūnas Eimulis ir menininkė Agnė Kišonaitė. 

Parašykite komentarą