„Hegelmann Transporte“: užtikriname veiklos tęstinumą diegdami papildomas priemones

Vokietijos kapitalo krovinių pervežimo ir logistikos bendrovė „Hegelmann Transporte“, susidūrusi su COVID-19, diegia papildomas priemones ir adaptuoja procesus darbuotojų ir visuomenės saugumui didinti. Užtikrindama saugų veiklos tęstinumą, bendrovė testuoja visus iš atostogų grįžtančius vairuotojus, įveda privalomą saviizoliaciją atvykstantiems įsidarbinti iš kitų šalių ir laikinai stabdo asmenų atvykimą į bendrovę iš Uzbekistano Respublikos.

Visiems į bendrovę naujai įsidarbinti atvykstantiems vairuotojams taikomas 14 dienų izoliacijos periodas. Atvykstantiems asmenims rekomenduojama pagal galimybes atlikti testą ir toje šalyje, iš kurios atvyksta. Jie privalo informuoti įmonės atstovus apie bet kokius sveikatos sutrikimus, pasireiškiančius kelionės metu. Koronaviruso testas atliekamas izoliacijos periodo pradžioje ir pabaigoje. Testuojami ir visi vairuotojai, kurie jau dirba bendrovėje ir nori grįžti į darbą po atostogų.

„Hegelmann Transporte“ taip pat išnuomojo papildomas visus reikalavimus atitinkančias patalpas izoliacijos laikotarpiui. Tik įsitikinus, kad asmenys gali saugiai mokytis ar dirbti, jie bus perkeliami į darbuotojams skirtą viešbutį. 

„Susidūrę su įvežtinių COVID-19 atvejų plitimu nukreipėme visas pastangas darbuotojų ir visuomenės apsaugai. Norime užtikrinti, kad visi Lietuvoje dirbantys mūsų darbuotojai ir su jais kontaktuojantys asmenys gali jaustis saugūs. Operatyviai atnaujinome ir papildėme taikomas apsaugos priemones. Situacija buvo greitai lokalizuota, todėl bendrovė veiklą vykdo stabiliai. Krovinių pervežimo ir logistikos bendrovių veikloje ypatingai svarbūs nenutrūkstantys procesai, kurie užtikrina, kad produktai laiku pasieks mūsų klientus, o vėliau – ir galutinius vartotojus“, – sako Tomas Jurgelevičius, „Hegelmann Transporte“ generalinis direktorius. 

Pasak T. Jurgelevičiaus, bendrovė Kaune veikia trijose skirtingose vietose esančiuose padaliniuose. „Įvežtiniai COVID-19 atvejai buvo susiję su vienu transporto skyriaus padaliniu, esančiu Pramonės prospekte. Dėl šios priežasties buvo laikinai sustabdyta tik vairuotojų nakvynės namų veikla. Buvo nustatyti kontaktą turėję asmenys, tad siekdami maksimalaus saugumo skubiai atlikti tyrimų nukreipėme visą dirbančių šiame padalinyje komandą. Šiame padalinyje dirbantys žmonės patyrė didelį papildomą emocinį krūvį, tad rūpinamės ir psichologinių konsultacijų organizavimu“, – teigia jis. 

Kituose bendrovės padaliniuose, kur daugiausia atliekamos vadybinės funkcijos, ir toliau užtikrinamos galiojančios prevencijos priemonės – darbuotojai yra aprūpinti reikalingomis apsaugos priemonėmis, reguliariai dezinfekuojami paviršiai, imamasi ir kitų reikalingų veiksmų. Šiuo laikotarpiu Nacionalinis visuomenės sveikatos centras Pramonės prospekto padalinyje  taip pat organizavo paskaitas darbuotojams sveikatos ir saugumo klausimais. 

„Logistika patenka tarp sektorių, kurie pandemijos metu susiduria su dideliais iššūkiais. Nuo pandemijos pradžios diegėme ir naudojome saugumo priemones, tad, be abejo, užfiksuoti atvejai sukėlė didelį susirūpinimą. Būtent todėl, tardamiesi su atsakingomis institucijomis, skubiai ieškojome papildomų naujų priemonių, kurias galėtume diegti, kokius pokyčius papildomai padaryti. Būdami dideliu darbdaviu sulaukėme ir visuomenės susirūpinimo – vertiname jį ir norime užtikrinti, kad situacija buvo lokalizuota, dedant visas pastangas. Europoje ir pasaulyje išliekant koronaviruso grėsmei, stebime situaciją ir esame pasiruošę diegti naujų būdų saugumui didinti“, – pasakoja T. Jurgelevičius. 

„Hegelmann Group“ veikia nuo 1998 m., Lietuvoje „Hegalmann Transporte“ veiklą pradėjo 2004 m. Bendrovėje šiuo metu dirba 1838 darbuotojai.

Parašykite komentarą