„Narestai“ patikėta statyti jau trečiąjį Paupio rajono kvartalą

Viena didžiausių Lietuvoje erdves gyvenimui, verslui ir poilsiui kurianti bendrovė „Darnu Group“ ir statybų bendrovė „Naresta“ pasirašė sutartį dėl šeštojo Paupio rajono kvartalo statybų Vilniaus senamiestyje. Tai jau trečiasis iš septynių kvartalų, patikėtas statyti „Narestai“.

Jau pradėtą statyti šeštąjį Paupio kvartalą projektavo ,,Kančo studija“, architektai Gustė Kančaitė ir Kęstutis Kajokas. Didžiąją dalį – daugiau nei 11 200 kv. metrų – užims gyvenamosios paskirties plotas, per 1 600 kv. metrų bus skirta komercinėms patalpoms, kurios įsikurs pirmuose pastatų aukštuose. Požeminė automobilių aikštelė talpins apie 380 automobilių.
Planuojama, kad beveik 28 500 kvadratinių metrų gyvenamosios paskirties komplekso statybos bus baigtos 2022 metų vasarą.

„Visi suplanuoti projektai Paupyje sparčiai juda į priekį. Tris gyvenamuosius kvartalus jau pastatėme, dar du baigsime šiemet, komerciniame ir visuomeniniame kvartale jau kuriasi biurai, kavinės ir kitos paslaugos. Dabar startuojame su paskutinių kvartalų statybomis“, – sako „Darnu Group“ statybų ir plėtros vadovas Povilas Urbonavičius.

„Labai smagu, kad viena iš pagrindinių Lietuvos NT plėtros bendrovių patikėjo mums finalinį Paupio rajono kvartalą, kuris yra vienas iš techniškai sudėtingesnių šio atgimstančio sostinės rajono statybos etapų. Todėl dėsime visas pastangas, kad ir toliau pateisintume „Darnu Group“ lūkesčius užbaigiant šį, mano akimis žiūrint, vieną įspūdingiausių NT plėtros projektų Lietuvoje“ – sako statybų bendrovės „Naresta“ generalinis direktorius Arūnas Šlenys.

Vilniaus senamiestyje, 7 hektarų teritorijoje kuriamas Paupys yra vienas didžiausių Lietuvoje konversijos projektų, įtrauktų į Vilniaus miesto savivaldybės strateginį planą „Architektūros parkas“. Iš viso į „Paupio“ rajono konversijos projektą „Darnu Group“ investuoja per 150 mln. eurų.

Parašykite komentarą