Paaiškėjo skaitmeninių sprendimų konkurso „Naujasis knygnešys 2020“ finalistai

Skaitmeninių sprendimų konkurso Naujasis knygnešys 2020“, arba #NK2020, komisija atrinko finalistus, kurie 2020 m. rugpjūčio 4 d. varžysis dėl „naujųjų knygnešių“ vardo ir galimybės atstovauti Lietuvai atitinkamose pasaulinio konkurso „World Summit Awards 2020“ kategorijose, taip pat – dėl „Geriausio sprendimo Lietuvai“ vardo, „Metų startuolio“ 3000 Eur piniginio prizo ir dalyvavimo specialiame WSA kvietime „Youth Innovation for Europe“.

„Kasmet konkurse sulaukiame vis įvairesnių sprendimų – nuo rinkos naujokų iki jau plačiai žinomų įmonių, nuo universitetų iki bankų, nuo startuolių iki valdžios institucijų. Ši įvairovė ir yra mūsų konkurso ašis: iš daugybės skirtingų sprendimų skirtingose konkurso kategorijose ieškome tų, kurie yra ne tik technologiškai pažangūs ir inovatyvūs, bet ir sprendžiantys konkrečias problemas, ir gali būti pritaikomi ne tik Lietuvoje, bet įdomūs ir kitoms pasaulio šalims“,  ̶  sako World Summit Awards“ konkurso Lietuvos nacionalinė ekspertė ir pasaulinės žiuri narė Ieva Žilionienė. Pasak jos, konkurso kriterijai apima tiek technologinį išpildymą, tiek turinio išsamumą, tiek kuriamą poveikį. Tad tikimasi, kad šių metų finalistų stiprus ratas ir iš jų išrinkti nugalėtojai bus rimti pretendentai į pasaulinius apdovanojimus.

Iš 48 pateiktų sprendimų komisija atrinko šiuos finalistus:

 SVEIKATA IR GEROVĖ

 VALDŽIA IR PILIEČIŲ ĮSITRAUKIMAS

 MOKYMASIS IR ŠVIETIMAS

 APLINKA IR ŽALIOJI ENERGIJA

 KULTŪRA IR TURIZMAS

 GYVENVIETĖS IR URBANIZACIJA

 VERSLAS IR KOMERCIJA

ĮTRAUKIMAS IR ĮGALINIMAS

 

„Naujasis knygnešys 2020“ konkursą organizuoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK) kartu su Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT). Konkurso iniciatyvą palaiko „Verslo žinios“, portalas “15min”, „ChangeMakers‘ON“, Startup Wise Guys, Startup Lithuania, UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Tele2“, „Telia Lietuva“, AB.

Apie konkursą informaciją rasite www.naujasisknygnesys.lt

Parašykite komentarą