Kaip dirbti su personalo paieškos agentūromis?

Daugelis įmonių kiekvienais metais, būtent jiems aktualų sezoną, savo veiklas baigia biudžeto įvertinimu, ateities planų kūrimu, taip pat ir personalo koregavimu, kadangi gera komanda – sėkmė verslui. Tiesa, rasti gerą komandą ir tuo pačiu kiekvieną specialistą individualiai – gana sunkus darbas, tad personalo paieškos agentūros pasirenkamos vis dažniau.

Kada reikalinga personalo paieškos agentūra?

Jeigu Jūsų komandoje reikalingas naujas narys – geriausia paieškos darbus pradėti planuoti kuo anksčiau, kadangi specialisto radimas ir tuo pačiu įtikinimas, kad jis turėtų dirbti pas Jus – reikalauja laiko. Kuo specialisto paieškos bus pradėtos anksčiau – tuo naujo komandos nario įsiliejimas į grupę bus paprastesnis.

Žinoma, per anksti pradėtos paieškos – taip pat nėra geras pasirinkimas. Didelė tikimybė, kad rastas kandidatas, kuriam poziciją galėsite pasiūlyti tik po pusės metų, nelauks, kol galės įsidarbinti pas Jus. Tikėtina, kad ieškosis vietos kitur, kur galėtų realizuoti savo gebėjimus.

Norėdami rasti optimalų variantą ir tuo pačiu užsitikrinti, kad darbuotojas pradės dirbti tada, kai Jums labiausiai tinka – turėtumėte kreiptis į paieškos agentūras, kurios įvertindamos savo klientų laiką bei poreikius – atitinkamai ieško tam tikro specialisto.

Specialisto poreikis

Verslai, kuriems reikalingas komandos narys, personalo atrankos įmonėms pirmiausia turėtų detalizuoti – kokio specialisto jiems reikia. Ne tik pagal keliamus kvalifikacinius reikalavimus, tačiau įvertinus jo patirtį bei vadovavimo gebėjimus.

Tai gali būti:

  • Vadovo paieška bei atranka.
  • Specialisto paieška bei atranka.
  • Galvų medžioklė.

Klientas, arba kitaip verslas, apibūdindamas savo poreikius ir tuo pačiu poziciją, kurią jis suteikia – detalizuoja ir ieškomo asmens rodiklius, kurie vertinami paieškos agentūrų. Kuo rodikliai detalesni – tuo labiau poreikius atitinkantis komandos narys bus rastas, juolab, pradės dirbti tuo metu ir tokiomis sąlygomis, kokios buvo suderintos.

Bendradarbiavimo paieškų metu svarba

Svarbu nepamiršti, kad personalo atrankos agentūra pageidauja palaikyti nuolatinį ryšį su verslininku, vadovu ar kitu atsakingu asmeniu, kuris suteikia informaciją apie ieškomo asmens savybes bei kitus kriterijus. Nepaisant to, kad paieškos agentūros specialistas atlieka 90 % darbo, tačiau įmonės, kuriai reikia naujo komandos nario – tai pat turi dirbti, kadangi jų įžvalgos ir komentarai – ypač svarbūs.

Personalo agentūros, tokios kaip Indigroup specialisto ieško naudodamos turimas duomenų bazes, taip pat – konkrečiai kreipdamosios į tam tikrus asmenis, kurie atitinka verslo keliamus reikalavimus. Visgi, galutinis žodis išlieka įmonės, kuriai reikalingas naujas komandos narys, tad kuo glaudesnę komunikaciją pavyks išlaikyti – tuo ir paieškos bus našesnės. Taip išvengiama nesklandumų, kai paskutinio etapo metu įmonės atsisako personalo agentūros pateikto varianto, kuris pilnai atitinka nustatytus keliamus reikalavimus.

Parašykite komentarą