Seimo narės Aistės Gedvilienės pranešimas: „Registrų centro problemos buvo žinomos, tačiau ministras A. Veryga jas ignoravo“

2020 m. liepos 28 d. pranešimas žiniasklaidai

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime atstovė ir Seimo Antikorupcijos komisijos narė Aistė Gedvilienė kreipėsi į Registrų centro (RC) direktorių Saulių Urbanavičių, prašydama labai aiškiai įvardyti, kiek kartų strateginė valstybės įmonė kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą indikuodama, kad ministerijos žinioje esantis e. Sveikatos registras yra pažeidžiamas.

„Yra žinoma, kad Registrų centro vadovybė ne kartą kreipėsi į ministrą A. Verygą, informuodama apie lėšų, būtinų užtikrinti duomenų ir serverių saugumą, poreikį. Akivaizdu, kad šis poreikis buvo žinomas, bet ignoruojamas“, – sakė Seimo narė A. Gedvilienė.

Pasak A. Gedvilienės, informacija apie duomenų apsaugos pažeidžiamumą buvo žinoma tiek Sveikatos apsaugos ministerijos, tiek Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovybėms.

Prieš savaitę dėl smarkus lietaus ir trūkusios vamzdžio sostinėje esančios RC serverinės, kurioje saugomi svarbiausi valstybės registrai, darbas buvo paralyžiuotas. E. Sveikatos registro darbo nepavyko pilnai atnaujinti daugiau nei savaitę.

Kontaktams:

Seimo narė Aistė Gedvilienė

Tel. (8 5) 239 6658

El. p. Aiste.Gedviliene@lrs.lt

 

Parašykite komentarą