Stovyklose Druskininkuose kviečiami dalyvauti vaikai iš visos Lietuvos

Druskininkai – ideali vieta ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų poilsiui

Kiekvienais metais Druskininkai siūlo gausų vaikų ir jaunimo vasaros stovyklų pasirinkimą. Unikali naujovė šiais metais – tiek dieninėse, tiek stovyklose su nakvyne kurorte kviečiami dalyvauti vaikai iš visos Lietuvos.

Kaip teigia Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, toks sprendimas priimtas analizuojant turistų poreikius: pastebėta, kad pailsėti į kurortą kartu su vaikais atvykę tėvai susiduria su tam tikrais nepatogumais: vaikams nuobodu laukti tėvų, kol šie pasimėgaus SPA procedūromis, tuo tarpu tėvai nori atsipalaiduoti, o ne leisti dienas vaikų žaidimų aikštelėse.

Tiek druskininkiečiai, tiek kurorto svečiai gali rinktis iš nuolat atnaujinamo stovyklų sąrašo – bit.ly/stovyklos2020. Organizuojant stovyklas atsižvelgta, kad visos vasaros laikotarpiu jose galėtų dalyvauti įvairaus amžiaus vaikai ir jaunimas, o siūlomos veiklos būtų patrauklios ir įdomios.

Vaikų poilsiu rūpinasi patyrę stovyklų organizatoriai

Druskininkų pedagogai, laisvieji mokytojai ir stovyklų organizatoriai kuria kokybišką vaikų užimtumą. Siūlomas platus stovyklų spektras – nuo teminių stovyklų iki turiningo atostogų laiko atvirose tradicinių ir šiuolaikinių amatų meistrų dirbtuvėse ar neišdildomų įspūdžių parkūro stovykloje.

Anot stovyklą „Geriausios vasaros emocijos“ organizuojančios Agnės Aleksonytės, Druskininkai leidžia vaikams patirti tikrą atostogų džiaugsmą, o jų metu ne tik pailsėti, bet ir įgyti žinių. „Edukacijų, lankomų vietų, žaidimų erdvių gausa sukuria puikias sąlygas organizuoti vasaros poilsio stovyklas, – pasakojo Agnė. – Džiugu matyti, kaip pasibaigus dienai vaikai neskuba namo, jiems dar norisi laiką leisti su savo draugais, žaisti, džiaugtis ir mėgautis buvimu kartu.“

Unikali galimybė pažinti Druskininkus

Stovyklų metu vaikai turi galimybę aplankyti kurorto ir jo apylinkių turizmo objektus bei išbandyti platų vaikams pritaikytų pramogų spektrą. Vaikų laukia įspūdžių kupini apsilankymai viename didžiausių Lietuvos šeimos pramogų parkų „O kas čia?“, pramogos „Uno parko“ nuotykių trasose ir atsinaujinusioje „Snow arenoje“, edukacijos „Menų kalvėje“ ir „Druskos studijoje“, galimybė prisiliesti prie miesto istorijos žaismingose Druskininkų miesto muziejaus edukacijose, charizmatiškosios „Plepios ponios Druskininkuose“  ekskursijos ir kiti atradimai.

Savęs pažinimo kelionė

Karantino laikotarpis neigiamai paveikė ir tėvų, ir vaikų psichologinę sveikatą, dėl to organizuojant vasaros stovyklas didelis dėmesys skiriamas vaikų ir jaunimo psichoemocinės būklės stiprinimui.

Jau penktus metus „Savęs pažinimo“ stovyklas jaunimui organizuojanti Aistė Fedaravičiūtė džiaugėsi jaunuolių vidiniais pokyčiais: „Stovykloje taikomų neformalių metodų, komandos formavimo ir susipažinimo žaidimų dėka stovyklos dalyviai stoja į kovą su savo baimėmis, drąsiai kalba apie savo silpnybes ir stiprybes, su dideliu smalsumu mokosi priimti save ir kitus, spindinčiomis akimis ir kupini entuziazmo priima iššūkius“.

Dar viena, papildoma „Savęs pažinimo“ stovykla planuojama rugpjūčio mėnesį.

Stovyklos atviros vaikams iš visos Lietuvos

Sprendimas pakviesti į stovyklas vaikus iš visos Lietuvos pasiteisino. Tėvai gali ramiai atsipalaiduoti žinodami, kad jų vaikų poilsiu yra tinkamai pasirūpinta, o vaikai, patyrusių stovyklos vadovų dėka, puikiai integruojasi ir susiranda draugų tiek iš Druskininkų, tiek iš kitų Lietuvos miestų.

Druskininkų Švietimo centro stovykloje „Ąžuolas“ dalyvavęs septynerių metų Simonas Smailys iš Klaipėdos dalinosi savo įspūdžiais: „Labai patiko daug vaikščioti, sužinoti naujų istorijų, daryti darbelius iš druskos – jie puikiai visiems pavyko. Nemaniau, kad edukacija su druska ir jos minkymas toks įdomus užsiėmimas!“ Stovyklos vadovams už rūpestį, priežiūrą ir suteiktas nuostabias akimirkas dėkojo ir stovyklautojų Simono (8 m.) bei Vakarės (7 m.) mama Aušrinė. Ji džiaugėsi, kad „stovykla pranoko visus lūkesčius, o mažieji nenorėjo jos palikti“.

Daugiau informacijos apie stovyklas – bit.ly/stovyklos2020

Parašykite komentarą