Turgaviečių prekiautojams paskirstyta daugiau kaip 650 tūkst. eurų išmokų

Nuo COVID-19 padarinių nukentėjusiems turgaviečių verslininkams jau paskirstyta daugiau kaip 650 tūkst. eurų turgavietės mokesčio kompensacijų. 300 eurų dydžio vienkartinės išmokos jau pasiekė 2177 turgaviečių prekiautojus.

„Džiaugiamės smulkiųjų turgaviečių verslininkų aktyvumu net ir vasaros sezonu ir tikimės, kad ši pagalba bent iš dalies galės kompensuoti praradimus, kuriuos teko patirti turgaviečių prekiautojams ne maisto produktais. Siekdami paspartinti procesą, labai prašome prieš teikiant paraišką įsitikinti, kad paraiškoje nurodoma banko sąskaita yra galiojanti – tuomet kompensacija verslininkus pasiektų greitai ir be sutrikimų“, – prašo ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Dėl COVID-19 pandemijos ir paskelbto karantino ne maisto produktais prekiavę turgaviečių smulkieji verslininkai buvo priversti sustabdyti veiklą, todėl Ekonomikos ir inovacijų ministerijos iniciatyva, bendradarbiaujant su Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba, buvo nuspręsta skirti 300 eurų vienkartinę kompensaciją. Ši kompensacija skiriama pagal verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymą turgavietėje ne maisto produktais prekiaujantiems verslininkams.

Norintiesiems pasinaudoti priemone „Turgavietės mokesčio kompensacija“ tereikia patvirtinti parengtą iš dalies užpildytą paraiškos formą per Valstybinės mokesčių inspekcijos platformą Mano VMI. Kilus sunkumų pildant paraišką, verslininkai gali kreiptis į teritorinius Valstybinės mokesčių inspekcijos padalinius. Prašymai gauti kompensaciją pateikiami iki šių metų rugsėjo 16 dienos.

Kompensacijų gavėjų sąrašai sudaromi kartą per savaitę. Smulkieji verslininkai, kurie už nuomą mokėjo didesnes sumas, gali pasinaudoti kita – nuomos kompensacijos – priemone.

Siekiantis gauti išmoką turgavietės verslininkas turi būti vykdęs veiklą nuo šių metų kovo 1 d. iki karantino paskelbimo (t. y. iki kovo 15 d. imtinai) ir tęsti veiklą pagal verslo liudijimą arba individualios veiklos pažymą nuo veiklos apribojimų panaikinimo (t. y. nuo balandžio 30 d.).

Priemonei „Turgavietės mokesčio kompensacija“ įgyvendinti iš viso skirta 6 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų.

Parašykite komentarą