Vilniaus universitete bus vykdoma daugiausia ES finansuojamų podoktorantūros stažuočių

Pasibaigus podoktorantūros stažuočių 2020–2022 m. Lietuvos mokslo ir studijų institucijose paraiškų konkursui, iš 159 ekspertų atrinktų paraiškų daugiausia – net 57 ES fondų investicijų lėšomis finansuojamos stažuotės vyks Vilniaus universitete (VU).

Podoktorantūros stažuočių projektus iš viso vykdys 20 institucijų, konkursui gautos 233 paraiškos. Iš 159 ekspertų finansuotinomis pripažintų paraiškų 74 yra humanitarinių ir socialinių mokslų sričių ir 85 – gamtos, technologijos, medicinos ir sveikatos bei žemės ūkio mokslų sričių projektai.

Daugiau nei trečdalis šių ES finansuojamų podoktorantūros stažuočių vyks VU (57). Stažuotes taip pat vykdys Kauno technologijos universitetas (19), Fizinių ir technologijos mokslų centras (14), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (12) ir kitos institucijos.

Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijai papildomai skyrus 6 mln. eurų, bus finansuojama beveik dvigubai daugiau stažuočių. Iš viso podoktorantūros stažuotėms 2020–2022 m. bus skirta daugiau nei 12,5 mln. eurų. Šios lėšos skiriamos siekiant įgyvendinti Ateities ekonomikos DNR planą.

Be Lietuvos mokslo tarybos rengiamo konkurso, VU vykdomi ir kiti podoktorantūros stažuočių konkursai stažuotės finansavimui gauti – įvairūs nacionaliniai ir tarptautiniai konkursai, VU podoktorantūros stažuočių konkursas, teikiamos individualios Marie Skłodowskos-Curie stipendijos. VU podoktorantūros stažuočių tikslas – skatinti novatoriškus mokslinius tyrimus, suteikti jauniems mokslininkams galimybę plėtoti savarankišką akademinę karjerą ir įsitraukti į VU akademinę bendruomenę.

Parašykite komentarą