Seimo narės Paulė Kuzmickienė ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į švietimo, mokslo ir sporto ministrą dėl pasirengimo naujiems mokslo metams ir galimai antrajai COVID-19 bangai

2020 m. rugpjūčio 4 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narės Paulė Kuzmickienė ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į švietimo, mokslo ir sporto ministrą Algirdą Monkevičių, prašydamos informuoti, kaip yra rengiamasi naujiems mokslo metams ruošiantis antrajai COVID-19 bangai, ar yra parengtos nuotolinio mokymo metodinės priemonės mokykloms, kaip bus užtikrinamos mokytojų darbo sąlygos, kokios yra numatytos emocinę sveikatą palaikančios priemonės. Taip pat prašoma pateikti oficialius statistinius duomenis, kiek mokytojų trūksta kiekvienoje savivaldybėje.

„Karantino metu pavasarį mokykloms teko dirbti nuotoliniu būdu ir tai stipriai išvargino mokytojus, moksleivius ir jų tėvus. Todėl būtina žinoti, kokių priemonių imsimės atėjus antrajai COVID-19 bangai, kaip pasirūpinsime gera emocine savijauta, ar turėsime reikalingas priemones mokytojams, moksleiviams ir jų tėvams. Be to, ruošiantis COVID-19 antrajai bangai, svarbu, kad mokytojai būtų tinkamai pasirengę informuoti ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikus apie užkrečiamąsias ligas, taip stiprinant informacinį atsparumą dezinformacijai“, – pažymi parlamentarė P. Kuzmickienė.

„Daugelyje savivaldybių trūksta mokytojų, todėl svarbu žinoti, kuriose savivaldybėse tai aktualiausia problema, kaip ją ruošiamasi spręsti“, – teigia Seimo narė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Kontaktams:

TS-LKD viešieji ryšiai

Tel. (8 5) 239 6506

El. p. tsfrakcija@lrs.lt

 

 

Parašykite komentarą